Categorii Știri

1 mai: Poți face grătar în curte sau în balcon? Răspunsurile care te scapă de amendă

Astăzi este 1 mai și este Ziua Internațională a Muncii, sărbătoarea de 1 mai este deobicei plină cu gratare la munte, dar mai ales la mare. Cei care nu puteau pleca în anii trecuți petreceau ziua Muncii alături de prieteni și fâcând grătare acasă. Anul acesta este mai special, deoarece este interzisă o astfel de activitate, dar o poți face la tine acasă, câtă vreme respecți ce spune legea din acest moment.

Gratare de 1 mai, poti fi făcute acasă?

Dacă locuiești la curte poți face grătare în intimitatea curții tale, dar fară să încalci ordonanțele militare din prezent. Nu este permisă chemarea prietenilor sau vecinilor le eveniment, poți sărbători cu familia. Dacă nu ai familie ai voie să chemi un grup de maxim 5 persoane care să participe cu tine la petrecerea de gratar de 1 mai făcut în curte.

Gratarul poate fi făcute de 1 mai în balcon sau curtea blocului?

În niciun caz. Grătarul nu poate fi făcut cu nici o ocazie în balconul apartamentului tău, legea asociațiilor de proprietari interzice complet acest lucru și de asemenea nu uitați că nu aveți voie să faceți grătar, decât în locurile organizate. Prin urmare parcurile nu sunt o soluție, pentru că acestea sunt închise.

Grătarul în fața blocului este interzis de asemenea pentru că nu este un loc organizat și atrage ușor atenția poliției care vor amenda fara drept de apel orice persoană care iese din litera legii.

Dacă petreci cu prietenii de 1 mai tine cont de:

  • Nu este voie să aduni un grup mai mare de 5 persoane cu tot cu tine si familia ta
  • Nu este permis sa deplasati in grup in spatiile publice

Drumurile spre mare sau munte cu acest scop sunt complet interzise, prin urmare atenție, Politția Rutieră, a anunțat că sunt amplasate mii de filtre pe toate drumurile naționale și autostrăzi.

Concluzionând, singurul loc unde poți face grătar este la tine acasă dar fară să chemi invitați.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-01T12:45:36+03:00 12:45

Vezi comentarii

Share
Scris de
Adrian Vrauko
Stiri Despre 1 maibalconblocgratar

Acest site foloseste cookies.

Read More