Categorii Știri

10 exercitii mentale care te fac mai destept

Pentru a-ti antrena creierul si a deveni mai destept, trebuie sa-ti folosesti toate cele 5 simturi: vedere, auz , atingere , gust și miros. Iata 10 exercitii simple care te fac mai destept.

10 exercitii mentale care te fac mai destept

Spata-te pe dinti cu mana nedominanta

Daca esti dreptaci, spala-te pe dinti cu mana stanga iar astfel vei putea antrena cu usurinta partea nedominanta a creierului tau. De asemenea, este important sa folosesti aceeasi mana si pentru alte activitati zilnice.

Fa dus cu ochii inchisi

Exista studii care atesta ca senzatiile tactile activeaza anumite parti ale creierului tau. Astfel, mainile pot simti texturi ale corpului tau care sunt imposibil de vazut, iar acest lucru se datoreaza terminatiilor nervoase din mainile tale. In momentul atingerii pielii, senzatiile tactle vor transmite semnale catre creier.

Schimba rutina diminetii

10 exercitii mentale care te fac mai destept

Amestecarea sarcinilor de zi cu zi vor imbunatati activitatea creierului. Incearca sa te imbraci dupa micul dejun, sa alegi un alt loc sa plimbi cainele sau evita sa asculti acelasi post de radio pe care-l pornesti in fiecare dimineata. Schimbarea obiceiurilor tale de dimineata, pe care le repeti in mod robotic, va dezvolta activitatea cerebrala.

Intoarce obiectele personale

Atunci cand privim un obiect asezat corect, informatia care ajunge in creier este tratata cu superficialitate. Intoarce poza familiei invers sau roteste calendarul si emisfera dreapta a creierului tau va acorda mai multa atentie formelor si lucrurilor pe care le vedeti.

Schimba locul la masa

10 exercitii mentale care te fac mai destept

In multe familii, fiecare membru are locul lui la masa pe care sta de fiecare data. Schimbati locurile intre voi, astfel incat sa aveti o in fata o alta perspectiva a camerei iar astfel creierul va fi surprins si va lucra pentru a memora noua pozitie.

Asociaza noi arome

Asa cum asociezi, de exemplu, mirosul cafelei cu dimineata, creierul tau are nevoie sa „invete” frecvent noi arome. Incearca sa asociezi arome precum vanilia, scortisoara sau menta cu alte activitati din viata ta si astfel vor aparea noi legaturi neoronale.

Deschide geamul masinii

In drumul spre serviciu, incearca sa inveti noi locuiri si sunete. Daca deschizi geamul masinii, creierului tau ii va fi mai usor sa inregistreze noua informatie daca va asocia acestia si miros, auz si vedere.

Analizati produsele din magazine

10 exercitii mentale care te fac mai destept

De obicei, in toate supermarketurile, produsele cele mai cumparate sunt asezate cat mai la vedere, astfel incat sa-i sara in ochi clientului. Incearca sa te uiti de sus in jos pe rafturi si daca observi un produs nou, nu ezita sa citesti lista de ingrediente. Creierul tau a asimilat deja o informatie noua.

Comunica mai mult

Studiile stintifice au demonstrat ca lipsa comunicarii afecteaza serios abilitatile cognitive. Incearca sa comunici mai mult, in timpul zilei iar asta iti va tine creierul in priza. Asadar, daca ti-e sete, cumpara o bautura dintr-un magazin cu vanzatori si nu de la un tonomat.

Citeste cu voce tare

Atunci cand citesti cu voce tare iar cineva te asculta, se activeaza anumite zone ale creierului tau. Incearca metoda aceasta cu partenerul tau, de a citi pe rand cu voce tare, si veti imbunatati activitatea cerebrala intr-un mod placut.

10 exercitii mentale care te fac mai destept

CITESTE SI: Vârsta la care omul este CEL MAI DEȘTEPT
CITESTE SI: Sfaturi de viata de la batranii japonezi pe care sa le aplici si tu

Acest articol a fost actualizat la: 2016-03-16T16:08:08+02:00 16:08

Share
Scris de
Vlad Tanase

Acest site foloseste cookies.

Read More