Connect with us
Raed Arafat îi îndeamnă pe părinți să își vaccineze copii. El atrage atenția că poliomelita, o boală considerată eradicată, a reapărut.

Știri

Raed Arafat, apel la vaccinare: „Statul Român nu conspiră împotriva Românilor și a copiilor lor!”

Raed Arafat îi îndeamnă pe părinți să își vaccineze copii. Secretarul de Stat atrage atenția că poliomelita, o boală considerată eradicată, a reapărut.

Raed Arafat atenționează că este extrem de periculos că unele persoane publice susțin că nu ar trebui vaccinați copii.  Șeful Departamentul pentru situații de Urgență subliniază că cel mai grav este revenirea unor boli care au fost eradicate prin campanii de vaccinare.

„Am urmărit înverșunarea cu care unele persoane publice fac reclamă anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic să iau o poziție clară fundamentată pe ce am învățat și pe ce am văzut pe parcursul anilor. Este incredibil, și chiar extrem de periculos, pentru că unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice! Ca medic vă spun că cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorită campaniilor de vaccinare”, a scris duminică seara Raed Arafat pe pagina sa de socializare.

Raed Arafat: „Nu știu ce poate gândi sau simți un părinte care nu-și vaccinează copilul”

Secretarul de Stat a precizat că din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copii, a reapărut poliomelita.

„Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorită vaccinării și care a început să re-apară din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copiii lor! Nu știu ce poate gândi sau simți un părinte care nu-și vaccinează copilul când o să vadă copilul sau mutilat pe viață sau când o să-și piardă copilul din cauza unei boli împotriva căreia acesta nu a fost vaccinat. Respect părerile altora, însă când o persoană publică face reclamă împotriva vaccinării trebuie să vină cu probe științifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele în favoarea vaccinării și nu cele împotrivă!”, a spus Arafat.

Potrivit medicului, vaccinarea copiilor este vitală. El a precizat că aceștia nu trebuie condamnați la moarte sau la mutilare.

„Nu cred că toate statele conspiră împotriva cetățenilor lor și nici statul Român nu conspiră împotriva Românilor și a copiilor lor! Vă rog și vă îndemn să vă documentați bine înainte de a condamna copilul dumneavoastră și alți copii cu el la moarte sau la mutilare pe viață!”, a scris Raed Arafat.

Citește și: Ministerul Sanatatii: „Intre cazul copiilor bolnavi din Arges si vaccinari…”

Poliomelita este o boală virală foarte contagioasă. Ea poate provoca paralizie, dificultăți respiratorii și chiar moartea. Cei mai predispuși la a contacta această boală sunt copii mai mici de cinci ani. În urma epidemiei din 1916 au murit 6.000 de persoane și au rămas paralizate alte 27.000.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top