Connect with us

Știri

Breaking News: 11 dispăruți în Masivul Bucegi

11 persoane sunt căutate cu disperare de salvamontiști în Munții Bucegi. Este vorba despre un grup organizat de 11 persoane care nu mai pot fi conectate.

Un grup format din 11 persoane adulte s-a rătăcit, duminică după-amiază, în Masivul Bucegi, mai mulţi jandarmi plecând pe munte pentru recuperarea turiştilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, cei 11 au plecat cu placa de la telegondola de la Cota 2000 din Sinaia pe Valea Peleşului şi s-au rătăcit.

Aceştia sunt echipaţi corespunzător şi nu au probeleme medicale, informează sursa citată.

În căutarea celor patru au plecat patru jandarmi de la Detaşamentul Sinaia.

Masivul Bucegi, cu o suprafață de circa 300 km2, se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali, desfășurându-se între Valea Prahovei la est și culoarul Branului și Valea Ialomiței la vest; cade brusc spre nord către depresiunea Bârsei și spre sud, până la contactul cu Subcarpații de curbură.

CITESTE SI: EXCLUSIV – Accident pe DN 1 – 25 martie 2018. Circulația este blocată. Primele imagini

Se întinde pe teritoriul județelor Dâmbovița, Prahova și Brașov. Fiind de o mare complexitate structurală și morfologică, masivul apare ca o cetate naturală, cu incinta suspendată la 1600 – 2500 m, sprijinită de abrupturi puternice.

Acum 2 ani, doi frați au dispărut în Munții Făgăraș. Cazul care a șocat autoritățile atunci

Doi frați din Harghita care au dispărut de patru zile în Munții Făgăraș sunt căutați de către salvamontiștii din Argeș și din Brașov.

Operațiunea este una extrem de dificilă din cauza unui risc de avalanșă care există în zonă.

Zăpada atinge chiar și un metru, iar misiunea de căutare esta riscantă. Salvamontiștii din Argeș au sosit primii la fața locului și au solicitat ajutorul colegilor din Brașo, care puteau ajunge mai uşor în zona unde se presupune că s-au rătăcit bărbaţii.

Cei doi turişti sunt fraţi şi sunt originari din judeţul Harghita, iar sâmbătă au pornit spre Vârful Moldoveanu din Munţii Făgăraş, din zona Fereastra Mare, creasta Viştea. Familia i-a dat dispăruți, după ce nu au mai reușit să ia legătura cu ei.

Potrivit jandarmilor montani, căutările au loc şi în zona Valea Rea din Masivul Făgăraş.

Mașina celor doi frați a fost găsită luni în zona Sâmbăta de Sus, potrivit News.ro.

Continue Reading
You may also like...

Daniel Șuta, editor senior

1 Comment

1 Comment

  1. nastase niculina

    2018-03-25T14:45:58+03:00 at 14:45

    hotaritiva!!! ori sunt 11 turisti ori 4 dupa care au plecat 4 jandarmi sai caute ,in fond citi disparuti sunt 11 sau 4?????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top