13. De ce este acest numar unul blestemat

08.10.2014
13. De ce este acest numar unul blestemat

Unii il asociaza cu norocul, altii cu ginionul absolut. Numarul 13 este denumita si cifra malefica, numarul de care trebuie sa ne ferim.

Nu putem intelege legenda numarului 13 fara a reflecta putin asupra numarului 12. O zi are 24 de ore, adica cate 12 ore ziua si 12 noaptea. Zodiacul are 12 zodii, iar in Biblie cunoastem ca au fost 12 Apostoli. Pe pieptul Marelui Preot Aaron figurau 12 pietre pretioase, iar Ierusalimul din ceruri este asezat pe cele 12 temelii, dezvaluite in Biblie.

12 semnifica numarul intregului: ceea ce este deja terminat. 13 poate fi privit ca 12+1, iar acest 1 poate sa destabilieze intreaga unitate, deoarece este un element strain care daca nu se integreaza cu vibratia pune in pericol totul.

Cu toate acestea, numarul 13 influenteaza oamenii si animalele in masura importantei acordate acestui numar. Unora le face bine elementul strain 1, altora le face rau si nu se pot adapta. Numarul 13 este totusi asociat cu multe tragedii in care isi pierd viata cei mai tineri, de aici si ideea ca ar fi o cifra malefica: Diavolul are nevoie de sange tanar.