Connect with us
ciprian sfichi

Știri

Medicii au făcut anunțul în urmă cu scurt timp. Ce s-a întâmplat cu Ciprian Sfichi, polițistul tăiat cu sabia de un interlop

Ciprian Sfichi a fost internat în stare gravă săptămâna trecută, după ce a fost tăiat cu sabia de un interlop. Polițistul ajunsese în stare critică la Terapie Intensivă.

Medicii nu îi dădeau prea multe șanse de supraviețuire, iar astăzi a venit o veste mare.

Neurochirurgul Mircea Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, a declarat, luni, că polițistul rănit în urmă cu o săptămână în timpul unei misiuni la Rădăuți a fost detubat, evoluția stării sale fiind favorabilă, transmite Agerpres.

”Pacientul este conştient şi vorbeşte, comunică cu medicii şi asistentele medicale. Nu vorbeşte cu probleme, vorbeşte bine. Este logic şi coerent. Există un deficit motor pe jumătate din corp”, au declarat medicii ieşeni.

„Pacientul este conștient, și-a revenit în mare parte, evoluția este lent favorabilă, a fost detubat, s-a scos sonda nazo-gastrică. În cursul acestei dimineți s-a efectuat și un Computer Tomograf.

Urmează să se facă încercări de alimentare pe cale naturală. Pacientul comunică cu cei din anturaj, cu asistentele medicale. El beneficiază de o kinetoterapie intensivă și este în continuare în secția de terapie intensivă.

Evoluția neurologică este favorabilă însă trebuie să ținem cont că oricând pot să apară complicații locale sau generale.

De asemenea, nu ne putem pronunța în acest moment cu privire la sechelele cu care va rămâne deoarece cel puțin șase luni de zile va trebui să efectueze o activitate de recuperare neuromotorie în mediul specializat.

În acest moment există speranțe că prognosticul vital este favorabil”, a declarat dr. Mircea Grămadă.

Medicii au reușit să îi salveze viața polițistului, care a ajuns la spital cu severe leziuni la nivelul capului și brațului.

Inițial, doctorii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale bărbatului, însă organismul acestuia a reușit să se refacă după operații, iar eforturile chirurgilor și-au arătat roadele.

Poliţistul din trupele speciale Dan Ciprian Sfichi a fost rănit grav cu o sabie, de interlopul Alexandru Huţuleac, în dimineaţa zilei de marţi, 5 decembrie, în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Bărbatul este tatăl a două fetițe de 4 şi 6 ani.

Alexandru Huţuleac, bărbatul care l-a lovit cu o sabie în cap pe agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava, în timpul unor percheziţii, a fost arestat în iulie anul trecut după o amplă acţiune a DIICOT împotriva unei reţele de traficanţi de droguri.

În vârstă de 38 de ani, el a fost eliberat din arest în octombrie 2016, fiind o scurtă perioadă sub control judiciar, măsură ridicată ulterior.

Conform informaţiilor făcute publice la acea vreme de procurorii DIICOT Suceava, gruparea a vândut etnobotanice în valoare de peste 3 milioane de lei, în urma acţiunii din 2016 fiind arestate preventiv cinci persoane şi alte şase puse sub control judiciar.

Pe parcursul cercetărilor au fost identificaţi 22 de membri ai grupării infracţionale, care, timp de trei ani au vândut etnobotanice pe raza judeţului Suceava.

În urma percheziţiilor, procurorii au indisponibilizat peste 8 kilograme de substanţe etnobotanice, maşini de lux, terenuri şi case achiziţionate de membrii grupării din sumele provenite din vânzarea de etnobotanice.

La acea vreme, Alexandru Huţuleac, al doilea ca importanţă în grupul infracţional, a refuzat să colaboreze cu poliţia, însă a pus la dispoziţia anchetatorilor înregistrări video ale camerei de supraveghere montate în locuinţa sa.

Alexandru Huţuleac a reuşit să scape din arest după doar patru luni, fiind cercetat sub control judiciar până în luna octombrie 2017.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top