Știri

15 lucruri pe care le poți face în tentativa de a scăpa de smartphone, computer și TV

Nu ai nevoie de ecrane pentru a te destinde sau a te distra. Din contră, poți rupe monotonia cotidiană dacă ieși din cercul vicios în care te afli și cel mai bun mod este să te orientezi către activități care nu te vor ține cu ochii alipiți de ecran.

Mulți oameni se plângă că se plictisesc, așa că am pregătit o listă cu 15 activități la care poți recurge pentru a reduce timpul petrecut pe internet sau la televizor:

  1. Citește o carte. Nu sări din prima peste acest sfat, chiar dacă nu ești un șoarece de bibliotecă. Există foarte multe genuri de cărți, iar dacă nu știi de unde să începi, ai putea să încerci o carte după care a fost realizat unul dintre filmele tale preferate. Singura regulă aici este să renunți la o carte care pur și simplu nu te atrage după primele pagini și să încerci o alta.
  2. Rezolvă un puzzle. Indiferent erai un expert sau nu aveai nici o tangență cu aceste jocuri atunci când erai mic, nu ai nici un motiv să nu încerci să rezolvi un puzzle, care să aibă o tematică legată de ceva ce te pasionează. Un puzzle cu cosmosul de 1.000 de piese ar trebui să te țină ocupă o bună vreme.
  3. Învață animalul de companie să facă ceva nou. Nu te descuraja dacă nu ești spăpânul unui cățel sau al unei pisici, pentru că te vei putea distra experimentând lucruri noi și alături de alți companioni. Documentează-te și alege un truc pe care să-l pui în aplicare.
  4. Crește o plantă comestibilă. Nu ar fi interesant să crești o plantă pe care să o și consumi? Dacă nu ai experiență și nici un ghid la îndemână, nu trebuie neapărat să începi de la sămânță, ci mergi la un magazin și pune întrebări. Alege răsadul și toate cele necesare pentru creșterea lui, cerând sfatul specialistului.
  5. Începe un jurnal. Pe lângă faptul că această experiență s-ar putea să te învețe câteva lucruri despre tine și despre cât de ușor îți poate fi alterată percepția, ținerea unui jurnal te poate ajuta și să scapi de anxietate, dar și să te organizezi mai bine în viața de zi cu zi.
  6. Schimbă ceva în casă. Monotonia locuinței tale se poate reîmprospăta relativ facil, fără să fie nevoie de prea mari investiții. Adesea, schimbarea poziționării mobilierului, aruncarea unor obiecte inutile și aducerea unor elemente noi, chiar și simple, precum un tablou, o lampă, un covoraș sau o cuvertură, pot face o mare diferență.
  7. Încearcă o rețetă nouă. Alege o rețetă pe care nu ai mai experimentat-o până acum, mergi la cumpărături și apucă-te de treabă. Dacă îți face plăcere, alege o zi a săptămânii în care să repeți rutina.
  8. Ieși la un picnic, în spațiu verde. Nu trebuie neapărat să-ți iei concediu sau să mergi departe, ci pur și simplu ieși undeva pentru a lua masa în natură.
  9. Analizează-te, trecând plusurile și minusurile pe care le ai. Un autoportret te va ajuta să-ți dai seama cine ești ce-ți dorești, dar și câteva dintre lucrurile care poate nu sunt benfefice; de exemplu, poate că te frămânți prea tare din cauza nereușitelor atunci când joci cota 2.
  10. Revezi fotografii sau reviste vechi. Îți vei aminti de lucruri pe care le-ai uitat complet și poate chiar de anumite persoane la care nu te-ai mai gândit. Ce-ar fi să le trimiți și lor poza care ți-a amintit de ele?
  11. Învață un stil de dans. Nu contează că ești talentat sau experimentat. Nimeni nu se naște învățat. Poate că cea mai bună soluție este să mergi la un curs, iar dacă nu-ți place atmosfera, încearcă un altul, dar nu te da bătut atât de ușor.
  12. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut. Managementul timpului este un capitol la care oamenii stau din ce în ce mai prost, în ciuda aplicațiilor care ar trebui să ne ajute în acest sens. Poți reveni la clasicul carnețel sau bilețel, pe care să-i ai mereu în buzunar, alături de un creion scurt.
  13. Ia în calcul o schimbare de look. Aici, fiecare poate face ce crede de cuviință, fie că vorbim de frizură, barbă sau de experimentarea unui stil vestimentar cu care nu ai avut tangențe.
  14. Testează-ți talentul la Origami. Poți începe cu un avion de hârtie, ca să-ți intri în mână. Există multe cărți și albume de unde te vei putea inspira.
  15. Încearcă să jonglezi sau să faci un truc de magie. Chiar dacă aceste activități te vor trimite aproape sigur la ecrane, le poți învăța și din materiale tipărite. În orice caz, chiar dacă înveți teoria online, vei fi obligat să investești foarte mult timp pentru a le exersa, în fiecare zi, fără să mai fii nevoit să recurgi la ecrane, așa că pe termen lung, o astfel de pasiune te va ajuta să stai mai multă vreme departe de ecrane.

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More