Connect with us
Optsprezece copii s-au îmbolnăvit de rujeolă la Spitalul Municipal Caracal, după ce au luat virusul de la un copil bolnav.

Știri

18 copii s-au îmbolnăvit de rujeolă la Spitalul Municipal Caracal

Caz grav de îmbolnăvire cu rujeolă la Spitalul Municipal Caracal. 18 copii au luat boala de la un copil de un an și zece luni, ai cărui părinți au refuzat vaccinarea.

Conducerea Spitalului Municipal Caracal a declarat, miercuri seară, că a raportat la Direcţia de Sănătate Publică Olt toate cazurile de rujeolă ca infecţii nosocomiale, în condiţiile în care boala a fost contractată în spital de la un copil de un an şi zece luni, internat în 19 octombrie.

Copilul a fost internat cu viroza respiratorie, iar după patru zile au apărut primele semne de rujeolă, relatează news.ro.

Citește și: Epidemie de RUJEOLĂ în România! Peste 900 de cazuri au fost confirmate

26 de cazuri de rujeolă în județul Olt

”Noi am anunţat mămicile celorlaţi copii care au fost internaţi în acea perioadă, sfătuindu-le să vină la spital dacă apar semne de boală după 12-21 de zile, având în vedere că rata de îmbolnăvire este de 90%. Au fost spitalizaţi 18 pacienţi, însă fără a fi înregistrate complicaţii”, a spus Mihnea Tuţă, managerul Spitalului Municipal Caracal.

DSP Olt informează că 26 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost confirmate până acum n județ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top