Connect with us
„25 octombrie” - povestea de dragoste dintre doi bărbați care dă titlul unei cărți

Știri

EXCLUSIV: „25 octombrie” – povestea de dragoste dintre doi bărbați care dă titlul unei cărți

EXCLUSIV: „25 octombrie” – povestea de dragoste dintre doi bărbați care dă titlul unei cărți

Doi bărbați au trăit peste 3 ani o poveste de dragoste care înspiră viețile noastre de zi cu zi. 25 octombrie este data în care s-au cunoscut și va fi și titlul cărții pe care Tudor o va lansa anul viitor. O poveste în care se găsesc cuplurile de orice gen, o poveste care sparge frontierele preconcepute despre relațiile homosexuale din România. Tudor povestește și acum cu entuziasm despre povestea lor, parcă ar fi fost ieri, deși a trecut ceva timp de când s-au separat.

Este una din cele mai bune cărți pe care am avut ocazia să o citesc în avanpremieră, pe scurt, pentru ca Tudor ține secret conținutul volumului ce anul viitor va fi în toate librăriile. Se spunea în trecut, acum poate sună clișeic, „Mănâncă, roagă-te, iubeste”, nu că ar avea vreo legătura cu celebrul best seller, dar din sinopsisul cărții asta este concluzia pe care am tras-o. Am avut onoarea să îl conving pe Tudor să ne ofere un interviu, în care vorbește deschis,  dar ține ca misterul urmează să fie dezvăluit în cartea pe care o va lansa peste fix jumătate de an de la acest interviu.

Interviu cu Tudor Alexandru, autorul viitoarei cărți „25 octombrie – o altfel de iubire”

De ce se numește cartea 25 octombrie?

Cartea se numeste 25 octombrie deoarece personajul principal al cartii a aparut in viata mea in acea zi. Este o zi care mi-a ramas intiparita in memorie pentru mult timp, si care cu siguranta va ramane acolo pentru tot restul vietii.

A fost data în care v-ați cunoscut definitorie pentru titlu? Cum te-ai gândit că publicul va înțelege din titlu?

Da, cum am spus si mai devreme, ne-am cunoscut in acea zi. Titlul cartii l-am ales cu greu. Scriam cel mai des in momentele in care ma simteam singur sau eram acompaniat de o sticla cu vin si aveam mereu in minte un alt titlu. A fost, intr-adevar, o datat definitorie pentru titlul cartii fiind ca la un moment dat, tot intr-o seara de 25 octombrie, scriind, am realizat cat de importanta a fost acea zi pentru mine si am hotarat ca ar fi cel mai potrivit titlu. Cat despre public, cu siguranta vor fi persoane care vor interpreta in mod diferit titlul, dar pentru a-l intelege , bineinteles, vor trebui sa citeasca aceasta carte.

Cine este EL pentru tine. Menționez EL cu majucule pentru că îmi dau seama că este un personaj important, dat fiind faptul ca dedici iubirii voastre o carte?

EL, scris asa cu litere mari, este una dintre persoanele care a aparut in viata mea intr-un moment in care nu ma asteptam sa apara. Imi este destul de greu sa-l descriu pentru ca folosesc cuvinte foarte mari si nu as vrea ca lumea sa inteleaga cu totul altceva. Este omul pe care l-am iubit fix asa cum este el, indiferent de circumstante. Chiar si in momentele in care scriu despre el imi este foarte greu sa il descriu. O sa vedeti chiar din primele capitole acest lucru.

Dedic, intr-adevar, o carte iubirii noastre. O carte in care vorbesc nu numai despre el, ci si despre cum vad eu iubirea din punctul meu de vedere si impactul acesteia asupra unei persoane. Dat fiind faptul ca este o poveste de dragoste dintre doi barbati, am simtit nevoia sa vorbesc in mod special despre iubire si sa subliniez faptul ca suntem si noi oameni. Vreau sa le arat cititorilor, si nu numai, ca indiferent cum sau pe cine iubim, rezultatul este acelasi.

Cât este ficțiune în carte și cât este adevăr pur? Personajele îmbracă o formă fictivă / artistică de dragul poveștii sau e viața pură?

Povestea este pur adevar. Am ales sa nu „infloresc”, daca pot spune asa, lucrurile. Sunt intamplari din viata reala, momente pe care doar eu si cu EL le stim si care, unele dintre ele au ramas nescrise, iar altele au prins forma. Sunt doar doua personaje, el si eu, ambii pusi intr-o lumina destul de abstracta.

Când va avea loc lansarea?

Tudor Alexandru autorul cărții „25 octombrie - o altfel de iubire”

Tudor Alexandru autorul cărții „25 octombrie – o altfel de iubire”. FOTO: Arhiva personală

Lansarea va avea loc, sper eu, pe 21 aprilie 2022. In contextul actual mi-e destul de greu sa promit o anumita data si desi as putea sa o lansez online, as vrea totusi sa nu fac asta. Colectez amintiri si as vrea ca amintirea primei mele carti sa fie una traita alaturi de oamenii dragi mie, in compania celor care m-au sustinut, si, cine stie, poate si a personajului principal al acestei povesti.

Cine este Tudor Alexandru și cum de la 22 de ani a primit imboldul mental că poate scrie o carte care să înspire lumea?

Tudor Alexandru, intra-adevar, are 22 de ani. Aprob asta in mod involuntar pentru ca foarte des primesc undeva in jur de 27-28 de ani. Nu pot spune ca ma deranjeaza dar imi ridica mie semne de intrebare. Sunt un om obisnuit, cu pasiuni si vise, cu iubiri de-o noapte si iata, cu iubiri de-o viata. Sunt pasionat de foarte multe lucruri, de viata, in general. Tind sa cred ca varsta nu este un factor care ar trebui sa defineasca actiunile unei persoane ori persoana in sine. Sunt, de exemplu, copii la o varsta foarte frageda care au depasit limite si sunt, de altfel, si batrani care la 90 de ani se arunca cu parasuta sau merg intr-un an sabatic. Importanta nu este varsta, ci ceea ce iti place sa faci. Poti scrie o carte si la 10 ani, si la 70. Difera, intr-un mod sau altul, felul in care percepem lucrurile. Am fost nevoit sa cresc repede, am plecat de acasa cand aveam 14 ani si iata-ma ajuns aici, astazi, la 22, cu un bagaj de amintiri destul de incarcat si cu o pofta de viata de nedescris. As trai si o mie de ani, doar sa pot descoperi lucruri si locuri despre care nu stiam, sau sa cunosc oameni frumosi pe care sa-i imbratisez. Imboldul l-am primit de la psiholoaga mea intr-o perioada in care nu eram in stare de nimic. Mi-a spus „Tudor, fructifica zilele astea grele”. Pe moment nu am inteles ce a vrut sa spuna dar reflectand la ceea ce am auzit, am prins curaj si am inceput sa fac lucrurile sa mearga.

Cartea este de asemenea un comming out oficial. De ce crezi că povestea voastră se va reflecta în poveștile de dragoste ale celor de zi cu zi.

Da, este si un coming-out. Desi mi-am facut, in mod oficial, un coming-out in fata prietenilor si parintilor, am hotarat sa vorbesc si despre asta in carte si sa ii fac si pe altii sa inteleaga ca nu sunt singuri si ca nu totul e atat de negru pe cat pare. Traim intr-o lume foarte rea, dura, dar sunt si oameni care sunt acolo sa te iubeasca si sa te sustina in ceea ce faci. Nu conteaza cum esti, nu conteaza pe cine iubesti si nu conteaza ce spune lumea. Important este sa fii tu insuti/insati si sa iti traiesti cu adevarat viata. E mult mai frumos sa arati ca iubesti si ca esti iubit. Eu sunt unul dintre oamenii care a ales sa traiasca liber si sa nu conteze parerea lumii. Si nu regret nicio clipa ca am ales sa fac asta, pentru ca, oameni buni, ne nastem si murim singuri iar ceea ce se intampla intre acesti doi timpi depinde doar de noi. Si este strict problema fiecarui om pe cine sau cum iubeste. Important este sa iubim! Din iubire, iata, a luat nastere „25 octombrie – o altfel de iubire”.

Interviu exclusiv acordat pentru HUFF.ro de Tudor Alexandru, autorul cărții. Este intersiză preluarea sau reproducerea acestuia fără acordul scris al redacției.

1 Comment

1 Comment

  1. Florin Laurentiu

    2022-04-13T11:41:13+03:00 at 11:41

    Buna, sunt tare nerabdator si astept aceasta carte din momentul in care a aparut articolul. Sunt un om la fel ca Alexandru si as dori daca se poate sa precomand aceasta carte. Deoarece nu vou fi prezent la lansare as vrea sa fiu totusi printre primii care o achizitioneaza si o poate citi. Doresc un site sau macar un numar de telwfon de pe care pot sa fac aceasta cerere. Multumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top