Connect with us
filme-28092015

Știri

3 filme documentare care te vor face sa vezi viata altfel

Din cauza ritmului alert in care traim, suntem invaluiti in agitatia zilnica si nu apucam sa ne dam seama de lucrurile simple care conteaza cu adevarat. Iata cateva filme documentare care iti vor ridica careva semne de intrebare.

Pe fondul agitatiei si confuziei din viața de zi cu zi, nu reusim, de cele mai multe ori, sa observam cat de repede se scurge timpul si ce lucruri minunate avem in jurul nostru. Din acest motiv, cativa regizori straini s-au gandit sa realizeze cateva filme documentare.

Au dat nastere catorva filme menite sa ne aminteasca de frumusetea si diversitatea lumii in care traim. Iata care sunt documenatrele menite sa ne faca sa meditam putin asupra propriei vieti.

1. Ashes and Snow / Cenusa si Zapada

Acest film documentar a fost realizat de Gregory Colbert. Povestea in sine te va atrage, prin simplitatea sa uluitoare, ,,retinut” de frumoasa, care reflecta unitatea omenirii cu natura. Personajul principal Acesta calatoreste intr-o perioada de 13 ani, in unele dintre cele mai incredibile colturi exotice ale planetei – Burma, Etiopia, India, Antarctica, Sri Lanka, Tonga, si multe altele. Povstea te va captiva, iar la final vei incepe sa iti spui intrebari despre sensul vietii.

Sursa foto: brightside.me

Sursa foto: brightside.me

CITESTE SI: RECOMANDARE: 5 FILME DE OSCAR PE CARE NU TREBUIE SA LE RATEZI

2. The Fountain / Fantana

Este unul dintre filmele de tip documentar destul de cunoscut in lumea larga. De-a lungul filmului, personajul principal, Tom, incearca sa gaseasca medicamentul pentru sotia sa Izzy.

Sanatatea ei se agraveaza cu fiecare zi ce trece, dar Tom nu poate fi alaturi de ea, pentru ca este prea prins in experimentelele sale de gasire a antidotului in propriul laborator. Aceasta drama filosofica de la Darren Aronofsky este cat se poate de pregnanta in mintea spectatorului, fara a face exces de zel.

Sursa foto: brightside.me

Sursa foto: brightside.me

3. Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring / Primavara, vara, toamna, iarna … si primavara

Criticii cineasti au declarat ca este unul dintre cele mai importante filme documentare. O parabola fermecatoare si fara prea multa exagerare filosofica despre natura inexorabila a timpului.

Viata se misca in cicluri, si de fiecare data viata pe Pamant este reinnoita, fiecare dintre noi avand posibilitatea de a renaste, de a se reinventa, de a gasi un nou drum sau scop. Director sud-coreean Kim Kiduk si-a concentrat documentarul pe povestea a doi calugari budisti – un profesor si elevul sau, dezvaluind obstacolele pe care elevul trebuie sa le depaseasca in cautarea de armonie si pace.

Sursa foto: brightside.me

Sursa foto: brightside.me

Sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top