Connect with us
MITURI

Știri

3 mituri din istorie pe care le-am crezut cu totii. Uite ce s-a intamplat de fapt

Cu totii stim ca firul istoriei a suferit anumite „imbunatatiri”, la fel cum s-a intamplat si cu aceste 3 mituri. Iata ce s-a intamplat de fapt.

1. Soldatii condusi de Napoleon ar fi impuscat nasul Sfinxului.

Dupa ce Napoleon Bonaparte a invadat Egiptul in 1798, a inceput sa circule o legenda conform careia oamenii sai ar fi spart nasul celebrului Sfinx cu ajutorul unui tun. De fapt, scrieri mai vechi sugereaza ca acesta a fost dat jos cu mult timp in urma invaziei franceze, dupa cum se arata din descrierea unor calatori de pe la 1500.

CITESTE SI : Top 5 lucruri fascinante despre sistemul nostru solar pe care nu le stiai

2. Martin Luther si-ar fi batut in cuie faimoasa teza, pe usa unui lacas religios.

Martin Luther, care in 1517 detinea functia de preot si profesor universitar, s-a revoltat impotriva Papei din cauza modului in care seful bisericii catolice conducea cultul. Momentul de rascruce a fost atunci cand conducerea Vaticanului a decis comercializarea gratierii divine, prin care orice pacatos putea sa plateasca accesul in Rai. Atunci, Luther ar fi scris „Cele 95 de teze”, care nu au fost ascultate de Papalitate, dar pe care insa fondatorul lutheranismului nu le-a batut niciodata in cuie pe usa unei biserici.

3. La barajul Hoover s-ar afla ingropate cadavrele muncitorilor.

Conform unei legende locale, la baza barajului s-ar afla cadavrele celor care au muncit la construirea acestuia. Barajul, ridicat din beton armat, se afla la granita dintre Nevada si Arizona, a inceput sa fie construit in 1931 si a fost finalizat in 1936, in plina recesiune economica. Intr-adevar, potrivit relatarilor de la acea vreme, in jur de 100 de oameni si-au pierdut viata lucrand pe santierul barajului, iar o sculptura aflata in vecinatatea constructiei a alimentat legenda conform careia la baza mega-constructiei s-ar afla ingropati muncitorii. In realitate, barajul nu contine insa ramasite umane, iar cei decedati pe santier au fost ingropati in cimitire.

Sursa foto thurlings.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top