Connect with us

Știri

4 pasi siguri pentru combaterea parului electrizat din timpul iernii

Iarna aduce cu ea multe probleme, insa printre cele mai deranjante se numara parul elecrizat. Daca ai ghinionul de a avea firul subtire si uscat, aceasta problema ia o amploare mai mare. De vina este resingerea electrostatica.

Mai exact, ori de cate ori parul intra in contact cu caciula, geaca sau alt obiect, are loc un transfer de electroni care lasa in urma o “coafura” neplacuta. Iata 4 pasi siguri pentru a combate parul elecrizat din timpul iernii!

1.Foloseste produse pentru ingrijirea parului intens hidratante. Deseori acest fenomen de electrizare se produce atunci cand parului ii lipseste cu desavarsire hidratarea. De aceea este important sa folosesti un balsam si o masca potrivite tipului tau de par. In magazinele cu produse profesionale poti gasi sampoane sau masti care lupta impotriva electrizarii.

2.Cumpara un umidificator. Pentru a-ti tine podoaba capilara departe de uscaciunea iernii, alege sa achizitionezi un umidificator pe care sa il folosesti mai ales pe timpul noptii. Acesta va echilibra umezeala din aer si va pastra parul si pielea intr-un mediu sanatos. Vei uita rapid de parul electrizat!

3.Opteaza pentru materiale naturale. Alege sa porti materiale precum bumbacul, lana sau matasea si evita-le pe cele sintetice, care favorizeaza electrizarea podoabei capilare. Vei seziza diferenta imediat! Evita hainele fabricate din polyester si nylon.

4.Renunta la uscatorul de par in perioada iernii. Acesta nu face decat sa usuce si sa subtieze firul de par si mai tare, iar tu vei avea de suferit. In plus, aerul cald il degradeaza rapid si ii da o textura foarte nepotrivita. Tamponeaza parul usor cu ajutorul unui prosop (ATENTIE! Nu freca cu putere, ci doar tamponeaza, pentru a nu rupe firele sensibile). Lasa apoi parul sa se usuce in aer liber si piaptana-l abia atunci cand este aproape complet uscat. Foloseste un ulei de par pentru a intari varfurile si a obtine volum si o textura sanatoasa.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top