5 alimente sanatoase care devin periculoase consumate in cantitati mari

27.01.2016
5 alimente sanatoase care devin periculoase consumate in cantitati mari

Stiai ca aceste alimente cosiderate extrem de sanatoase pot deveni un pericol daca sunt consumate in cantitati mari?

Alimentatia sanatoasa si echilibrata are un rol extrem de important, insa unele persoane au tendinta sa duca la extrem aceasta teorie si consuma unele alimente in cantitati mult mai mari decat cele recomandate. Iata cateva exemple de produse care iti vor dauna daca le mananci in cantitati mari!

1. Portocalele si rosiile. Sunt pline de nutrienti importanti pentru organismul uman, insa in acelasi timp sunt foarte acide. Nutritionistii spun ca un consum exagerat de portocale sau rosii poate creste aciditatea din stomac dand nastere multor afectiuni suparatoare precum boala de reflux gastroesofagian. Consumul exagerat pe o perioada lunga de timp poate cauze leziuni precanceroase pe suprafata esofagului.

2. Tonul la conserva. Este consumat de multe persoane care tin dieta, tocmai pentru ca este slab caloric, sanatos si poate fi gatit in numeroase moduri. Putine persoane stiu insa ca tonul este un peste care contine o cantitate ridicata de mercur, iar asta poate afecta sanatatea. Ingerarea unei cantitati ridicate de mercur poate cauza probleme de vedere, de auz sau slabiciune a sistemului muscular. Specialistii recomanda consumul a 2-3 conserve de ton pe saptamana.

3. Apa. Hidratarea este cheia unui organism sanatos, insa o cantitate exagerata de apa poate duce la intoxicare. Mai exact, un consum foarte ridicat de apa dilueaza sodiul din organism, rezultand un nivel de sodiu extrem de mic in sange. Acest lucru cauzeaza probleme la nivel cerebral si poate provoca chiar moarte. 2-3 litri de apa pe zi sunt absolut suficienti.

4. Soia. Soia inhiba absorbtia fierului in organism si poate provoca anemie. De aceea trebuie sa controlezi consumul zilnic al acestui aliment.

5. Spanacul. Este o verdeata extrem de versatila, usor de gatit si foarte gustoasa. Totodata, este o sursa grozava de proteine, fibre, vitamine si minerale. Cu toate acestea, o cantitate mare de spanac poate da nasterea pietrelor la rinichi, din pricina continutul ridicat de acid oxalic.