Connect with us
5 condimente utile pentru ingrijirea pielii

Știri

5 condimente utile pentru ingrijirea pielii

Aceste 5 condimente nu sunt doar minunate pentru mancarurile pe care le prepari, ci au efecte reale si in ingrijirea pielii!

Ingredientele naturale sunt foarte importante pentru sanatatea tenului tau. Daca iti doresti o piele fina si curata trebuie sa introduci in ritualul tau zilnic de frumusete si produse naturale, sau cel putin unele care contin extracte naturale. Condimentele se numara printre cele mai indicate ingrediente, asa ca le poti folosi frecvent.

1. Curry. Curry este utilizat in general pentru aromatizarea mancarurilor indiene, insa poate fi benefic si pentru ingrijirea pielii. Acesta are proprietatea de a reduce inflamatiile si roseata si este ideal pentru tenul sensibil. Il vei gasi in multe produse cosmetice, sau poti chiar prepara masti homemade care includ curry.

UITE CUM SA TE SPELI PE FATA, FARA SA RAMAI CU PIELEA USCATA

2. Paprika. Da, desi pare incredibil, paprika este ideala pentru o piele tanara, deoarece contine antioxidanti importanti. Totodata acest ingredient stimuleaza circulatia la nivelul pielii si ofera o doza importanta de vitamina C.

3. Scortisoara. Mastile cu scortisoara fac minuni pentru tenul acneic, in special datorita proprietatilor antibacteriene ale scortisoarei. Aceasta poate fi utilizata chiar si pentru a oferi volum buzelor. Tot ce trebuie sa faci este sa prepari o pasta intr-o lingura de scortisoara si putin ulei de cocos si sa masezi buzele 1-2 minute cu acest amestec.

4. Nucsoara. Nucsoara nu este cunoscuta doar pentru aroma excelenta pe care o ofera prajiturilor. Cu ajutorul acesteia poti sa iti cureti pielea in profunzime si sa scapi de cosuri si pete. Este folosita in special de catre persoanele cu tenul foarte gras, fiind extrem de eficienta, cu un efect rapid si sigur.

5. Jamaica pepper. Este un condiment care provine din sudul Mexicului, foarte utilizat in prepararea mancarurilor din aceasta zona. Il poti gasi si in magazinele noastre, asa ca nu iti fa probleme. Are un continut bogat in vitamina A si vitamina B6 si contribuie la aspectul sanatos si tanar al tenului, sporind productia de colagen si optimizand nivelul de hidratare al pielii.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top