Connect with us
5 lucruri ciudate care se intampla cu picioarele tale odata cu trecerea timpului

Știri

5 lucruri ciudate care se intampla cu picioarele tale odata cu trecerea timpului

Uite ce se intampla cu picioarele tale odata cu trecerea timpului!

Odata cu trecerea timpului in corpul tau intervin anumite schimbari, iar picioarele nu sunt straine fata de acestea. Din fericire exista multe remedii eficiente pentru a trata rapid probleme care apar. Nu uita ca totul tine de modul in care iti ingrijesti corpul pe tot parcursul vietii.

1. Apare artrita. Picioarele tale au mai mult de 30 de articulatii, iar toate acestea se degradeaza odata cu trecerea vremii. Artrita afecteaza cel mai frecvent degetul mare sau articulatiile din partea de sus a piciorului. In afara de binecunoscutele dureri, vei simti o rigiditate in fiecare dimineata, insa aceasta se va ameliora odata ce incepi sa te misti. Pierderea in greutate si exercitiile fizice pot fi de mare folos.

UITE CE INSEAMNA SA TRAIESTI CU SINDROMUL PICIOARELOR NELINISTITE

2. Circulatia este mai lenta. Diabetul, varicele si alte afectiuni comune pot afecta modul in care sangele circula in picioare. Astfel, orice taietura, batatura sau rana minora se vor vindeca mult mai greu. Aceasta problema combinata cu anumite leziuni ale nervilor (afectiune foarte des intalnita in zona picioarelor) poate duce la agravarea infectiilor din aceasta zona.

3. Tendoanele nu vor mai fi la fel de flexibile. Continutul de apa din tendoane scade odata cu trecerea timpului, acestea devenind mai ridide. Totodata creste riscul de rupturi si intinderi.

4. Ligamentele se intind. Pe de alta parte, ligamentele se pot intinde in timp, aplatizand piciorul si diminuand arcul talpii. Vei suferi dureri in aceasta zona si vei putea avea chiar si probleme de echilibru, care te predispun la entorse in zona gleznei. Sfatul unui medic de specialitate te poate ajuta in acest caz.

5. Pielea se usuca foarte tare. Nivelul de colagen scade, iar pielea picioarelor devine uscata si crapata. Uleiurile precum cel de cocos, de masline sau de argan te pot ajuta in aceasta cauza. Pielea picioarelor necesita foarte multa hidratare.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top