Categorii Știri

5 lucruri de la vechii greci folosite în medicina modernă

Vechii greci au pus bazele medicinii vestice în urmă cu 2.000 de ani, lăsând în urmă principii importante pe care este clădită medicina modernă.

CITEȘTE ȘI: S-A DEMONSTRAT ȘTIINȚIFIC DE CE SEIMȚIM TOATE EMOȚIILE PUTERNICE ÎN ZONA PIEPTULUI

Iată care sunt cele 5 principii de la vechii greci care se aplică și astăzi în medicina modernă!

1. Niciodată nu poți cunoaște toate tainele medicinii. 

Vechii greci ai medicinei antice au căzut de comun acord încă de acum 2.000 de ani că nimeni niciodată nu va putea cunoaște în toatalitate toate misterele și tainele medicinii, fie ea și cea modernă.

2. Mereu se va căuta motivul unei boli.

Atât în prezent cât și în cele mai vechi timpuri, medicii au căutat cauza sau motivul care a provocat o anumită afecțiune sau boală. Asta pentru a putea găsi leacul sau remediul cel mai eficient pentru pacienți. Chiar dacă în Grecia antică se credea că atunci când te îmbolnăvești înseamnă că ai supărat un anumit zeu, medicii au căutat mereu explicații științifice care stăteau la baza afecțiunilor.

3. Medicina se bazează pe încredere. 

Atunci când alegi medicul la care mergi să îți tratezi o anumită afecțiune, o faci pentru că ai auzit că respectivul este cunoscut, are experiență și multe reușite în domeniu. Mai exact, ai nevoie de încredere pentru a te lăsa tratat de medicul ,,X” și nu ,,Y”.

4. Toate tratamentele ajung la modă, pentru ca mai apoi să nu mai știe nimeni de ele. 

La fel cum gripa aviară sau cea porcină au venit și au trecut, la fel s-a întâmplat și cu tratamentele care ajutau pacienții în lupta împotriva acestor boli. Chiar dacă s-au investit bani cât să se poată salva o țară africană, companiile farmaceutice au de unde să se suțină, că doar apar în fiecare zi tratamente noi pentru cine mai știe ce afecțiune.

5. Tratamentele vechi pot să devină noi. 

Sunt destul de rare cazurile în care se descoperă tratamente cu adevărat noi, majoritatea au la bază o formulă veche la care se aduc completări și idei revoluționare pentru medicină.

Sursa foto:  dodd.cmcvellore.ac.in

 

Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 19:10

Share
Scris de
Raluca Badoiu