Categorii Știri

5 moduri inedite prin care poti scapa de febra musculara

Desi unele persoane se bucura atunci cand simt febra musculara, altele nu stiu cum sa scape de ea mai repede. Cu toate acestea, febra musculara este un semn care indica faptul ca muschii lucreaza corect si se dezvolta. Bineinteles ca poate fi suparatoare mai ales cand vrei sa faci anumite msicari, insa exista cateva moduri inedite prin care poti scapa de ea usor. Iata 5 dintre acestea!

1. Sucul de cirese. Sucul de cirese este un superaliment extrem de important, care are un continut bogat in antioxidanti. Numeroasele sale proprietati contribuie la buna functionare a organismului si te ajuta sa te refaci dupa un antrenament intens. Unul din beneficiile nestiute ale acestui suc este acela ca poate ameliora febra musculara mai rapid decat crezi.

DURERE DE CAP PE CARE O AI ITI ARATA DE CE AFECTIUNE SUFERI

2. Creatina. Creatina se numara printre cele mai populare suplimente alimentare. Ea este bine cunoscuta pentru proprietatea sa de a usura durerile febrei musculare si de a reduce durata acesteia. Creatina este un aminoacid care canalizeaza energia spre celulele din muschi, astfel contribuind la refacerea rapida a acestora dupa un antrenament intens.

3. Sarea Epsom. Este binecunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice, fiind folosita foarte des in baile relaxante. Afla ca ea te poate ajuta sa scapi rapid de febra musculara. Tot ce trebuie sa faci este sa arunci o cana cu sare epsom intr-o cada plina cu apa calda. Relaxeaza-te in baie 20 de minute si te vei simti mai bine.

4. Cafeina. Cafeaua nu face minuni doar dimineata si nu contribuie doar la starea ta de bine de pe parcursul zilei. Studii recente arata ca o cafea consumata dupa un antrenament poate preveni febra musculara.

5. Foam roll-ul. Il gasesti in orice sala. Acesta seamana cu un burete cilindric si te ajuta sa aplici presiune pe anumite puncte care au fost solicitate in mod extrem in timpul antrenamentului. Este indicat sa ceri parerea unui antrenor inainte de a-l folosi. Te ajuta foarte mult daca il utilizezi corect!

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More