Fondul de ten – Tips&Tricks

03.02.2016
Fondul de ten – Tips&Tricks

Trebuie cunoscut faptul ca fondul de ten este o crema pigmentata care nu are doar rolul de a acoperi imperfectiunile si a ramane insesizabil dand un aspect uniform, fresh si stralucitor, ci poate avea si proprietati de hidratare, matifiere, echilibrare a secretiilor de sebum si protectie atat solara cat si impotriva impuritatilor .

shutterstock_369610691Pentru a alege corect fondul de ten potrivit, trebuie sa cunoastem tipul tenului „ din dotare”. Alegerea texturii si consistentei se face in functie de tipul de machiaj dorit si de particularitatile tenului.

Cremele BB( Blemish Balm Cream) si CC(Color Control Cream) – perfecte pentru ten fara probleme pentru ca nu au o putere mare de acoperire. Este un produs multifunctional cu calitati de hidratare, calmare, protectie solara si acoperire . Diferenta dintre cele doua este ca CC- ul are o putere de acoperire mai mare, insa cu aceleasi efecte benefice.

Fondul de ten fluid- baza lichida densa cu acoperire medie ce contine substante hidratante. Este potrivit in special pentru tenul uscat si normal. Poate fi folosit in machiajul de zi cu zi si se poate aplica in mai multe straturi.

Fondul de ten compact – are o textura densa si putere de acoperire medie- mare, ofera tenului un aspect catifelat si nu necesita fixare doar daca este folosit pe un ten gras.

Fondul de ten stick- are o textura foarte densa si putere de acoperire mare. Camufleaza extrem de bine, avand o putere de acoperire foarte mare. Nu se recomanda pentru utilizare zilnica si este ideal pentru televiziune, fotografie, filmari. Pentru utilizare zilnica se poate aplica doar acolo unde este nevoie pentru a ascunde un defect.

Exista fonduri de ten rezistente o perioada mai lunga, insa nu trebuie confundate cu cele waterproof. Formulele Long-Lasting si Long- Wearing asigura efectul de lunga durata.