Connect with us
Tinute pentru o stare de bine

Știri

5 idei de tinute care iti vor imbunatati starea de spirit

Aceste idei de tinute iti pot imbunatati starea de spirit cat ai clipi

Sigur ai avut si tu o zi mai proasta in care simteai ca nimic nu merge bine si orice ai fi facut nu puteai sa-i dai de capat. Vesti bune! Cercetatorii au descoperit ca moda si sentimentele merg mana in mana, iar simpla includere a unei culori in tinuta de zi cu zi poate face minuni.

Oboseala
Rosul iti va da energia necesara pentru a trece cu bine de o zi obositoare. Aceasta culoare are darul de a-ti reda increderea in fortele proprii. Un studiu din anul 2005 a aratat ca echipele din sport care poarta rosu au sanse mai mari de castig decat cele care poarta o alta culoare. Concluzia? Atunci cand simti ca nimic nu iti poate imbunatati starea de spirit, include in tinuta aleasa culoarea rosie.

Neliniste
Culoarea albastra iti poate induce calmul de care ai atata nevoie. Atunci cand iti doresti o oaza de liniste in jur, alege cu incredere albastrul. Cei de la The Huffington Post au ajuns la concluzia ca aceasta culoare iti poate reduce presiunea sangelui.

Depresie
Atunci cand simti ca te invaluie un sentiment depresiv, poarta galben, o culoare care te duce cu gandul la soare, la vara, vacanta si relaxare. Aceasta culoare iti poate aminti de clipele in care stateai la plaja, savurand un cocktail de vara, iar grijile erau departe de tine. Un experiment al unei Universitati din Amsterdam a confirmat ca participantii au raportat amintirile pozitive culorii galbene.

Lipsa de concentrare
Culoarea verde iti poate reda echilibrul necesar atunci cand simti ca nu te poti concentra indeajuns. Verdele este culoarea care iti poate induce un sentiment de echilibru. Un experiment a aratat ca aceasta culoare creeaza un sentiment de incredere. Cu toate acestea, nu trebuie sa alegem un verde aprins, ci putem opta pentru un verde army.

Lipsa inspiratiei
Culoarea care iti induce sentimentul de creativitate este movul . Aceasta culoare este asociata fanteziei si spiritului creativ. Mai mult, nuantele de moviti amplifica perceptia asupra ideilor creative. Potrivit specialistilor, movul este culoarea pe care trebuie sa o porti atunci cand ai nevoie de un impuls de incredere la birou.

Sursa foto readytowear.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top