Connect with us
Aceste lucruri te fac sa traiesti mai mult

Știri

8 obiceiuri care te vor face sa traiesti mai mult!

Iti doresti sa ramai mereu tanara? Aceste obiceiuri iti prelungesc viata! Nu crezi? Incearca!

Toata lumea isi doreste sa ramana „forever young”. In acest sens cautam cele mai eficiente tratamente si alegem cele mai inedite metode pentru a ramane tineri, ne dorim sa dam timpul inapoi, ne dorim sa fiu pentru totdeauna tineri, frumosi, fara nicio urma de rid si fara sa se vada trecerea anilor.

Te-ar putea interesa si: 8 obiceiuri zilnice care te fac sa arati mai in varsta

Te-ar putea interesa si: Uite ce poti pati daca bei ceai fierbinte

Ei bine! Ce ai spune daca exista o modalitate prin care sa ramai mereu tanara, sa fii in forma si, mai ales, sa traiesti mai mult? Totul sta in schimbarea sau adoptarea unor obiceiuri de zi cu zi!

Iata cateva obiceiuri pe care trebuie, pur si simplu, sa le adopti!

Mananca sushi!

Femeile din Japonia au cea mai crescuta medie de viata din lume, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca acest lucru se afla in legatura cu obiceiurile lor de a manca. Concret, se pare ca un consum regulat de sushi la cina poate avea efecte impresionante asupra corpului tau! In plus, acizi grasi esentiali Omega-3, care se afla in toate tipurile de sushi sunt un bonus al acestui lucru!

Mananca ciocolata!

Nu este un vis! Studiile au aratat ca un consum moderat de ciocolata neagra conduce la scaderea riscului de infarct si alte boli cardiace care pot sa conduca la moarte.

Fii fericita!

Cele mai fericite persoane din lume au un risc de trei ori mai scazut de a muri devreme. Asta pentru ca, potrivit unui studiu realizat in 2012, nu este vorba numai de optimism: oamenii fericiti au un nivel mai scazut de cortizon, numit si hormonul stresului, si o presiune sanguina mai scazuta, fapt pentru care acestia sunt feriti de infarcturi si alte boli cardiovasculare.

Te poate interesa si: DA, se poate! Cum poti slabi cu dulciuri la micul dejun

Te poate interesa si: Consumul de vin inainte de culcare te ajuta sa slabesti

Gusta niste oleaginoase!

Oamenii care aleg sa consume cantitati semnificative de fructe oleaginoase – nuci, migdale, alune, castane – reduc riscul de a face boli precum cancer, diabet, boli cardiovasculare sau boli ale plamanilor. Mai exact, „consumatorii de oleaginoase” traiesc cu circa 20% mai mult decat persoanele care nu consuma aceste fructe, potrivit ultimelor studii realizate de oamenii de stiinta in acest sens.

Fructe oleaginoase

Fructe oleaginoase

Lasa-te de fumat!

Daca esti fumatoare, ai auzit acest indemn, cel mai probabil, de miliarde de ori. Cu toate acestea,
exista un milion de motive pentru care ar trebuie, ACUM, sa te lasi de fumat. In primul rand, trebuie sa stii ca regula „niciodata nu e prea tarziu” nu se aplica in acest caz. Studiile au aratat ca femeile care renunta la fumat inainte de varsta de 40 de ani au sanse sa traieasca cu pana la 10 ani mai mult fata de cele care continua sa fie dependente de tutun! Ce mai astepti?

Ridica-te in picioare!

Statul in mod constant in fata computerului tau este benefic pentru portofel la banca, insa nociv pentru organismul tau. Cercetatorii au descoperit ca femeile care stau pe scaun mai mult de 6 ore pe zi sunt predispuse la un risc mai crescut de a muri din cauza diverselor boli, spre deosebire de cele care isi petrec mai putin de 3 ore pe scaunul biroului. Incearca sa faci putina miscare, mergi in parc, lasa masina deoparte si tine-te de aceste obiceiuri!

Ramai in miscare

Ramai in miscare

Ramai in miscare!

Toata lumea stie! Exercitiile te mentin in forma, iti dau un plus de energie si duc la secretia de endorfine. Aceste lucruri sunt extrem de benefice pentru organismul tau! Mai mult, studiile au aratat ca persoanele care fac miscare in timpul vietii nu trebuie sa isi puna problema longevitatii, deoarece vor trai o viata lunga si sanatoasa!

Bea un pahar de vin!

Dar doar unul singur! Dupa ce au analizat 24 de studii pe acest subiect, cercetatorii au descoperit ca femeile care consuma o cantitate mica de alcool sunt supuse unui risc mai scazut de mortalitate. Asadar, tine minte: consumul moderat de alcool, in cazul femeilor, inseamna doar un pahar pe zi!

Sursa foto pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top