Connect with us

Știri

A aparut discutia telefonica dintre politist si Alexandra: “Stai acolo! Nu mai ţine linia ocupată”

Alexandra Măceşanu, fata răpită, violată şi ucisă de Gheorghe Dincă, a purtat, cu o oră înainte de a muri, o discuţie telefonică cu poliţistul care a preluat apelul de la STS. Acesta a avut o atitudine recalcitrantă faţă de tânăra fată care i-a spus că a fost răpită, violată şi că este legată cu o sârmă. Poliţistul i-a zis: „Rămâi acolo, că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată”.

Vasilică Viorel Florescu, poliţistul care i-a răspuns Alexandrei la telefon, a declarat, la România TV, că fata i-a spus cartierul în care se află, Bold, dar el nu auzise de acest cartier.

”Eu am vorbit decât de două ori cu Alexandra. I-am cerut indicii pentru a comunica la cei de la Caracal, ca să caute. Am cerut nişte amănunte ca să le completez, să le trimitem la STS.

Nu am crezut-o că nu este răpită şi violată? Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Am văzut din atitudinea ei. Din contră, am spus că să stea liniştită că va ajunge un echipaj de poliţie la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaştem zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig şi că este în Bold. Eu nu ştiam ce e Bold, apoi am aflat că este un cartier.

Apoi mi-a zis că staţi puţin că am găsit o carte de vizită. În al doilea apel mi-a spus că nu a ajuns echipajul de poliţie. I-am spus că probabil sunt pe drum. Eu am zis poliţiei ce mi-a comunicat Alexandra şi ce a zis STS. Am comunicat la STS ce mi-a comunicat Alexandra, nu erau repere concrete, decât că a trecut pe lângă un dig şi că a ajuns la Bold. Era un cartier mărginaş al Caracalului. Nu mie mi-a zis de gard, de câini, de fizionomia ăstuia. Cred că asta a vorbit cu cei de la Caracal. După ce am terminat legătura cu ea, a vorbit cu cei de la poliţie din Caracal.

Eu am avut două convorbiri, iar STS a avut una. Primul a fost la 11:05, al doilea nu mai ştiu, dar nu cred că a durat 10 minute. Nu nouă ne-a spus ”vine, vine!”, ci celor din Caracal, care au stat mai mult de vorbă cu ea. Eu i-am spus să închidă telefonul, pentru a putea fi sunată înapoi de poliţie. Aşa sunt procedurile. Ce au făcut cei din Caracal, habar n-am”, a spus acesta.

Ştire iniţială

Alexandra şi-a făcut curaj şi a sunat la 112, ultima ei speranţă de a fi salvată. La telefon i-a răspuns un poliţist care a crezut că face o face o glumă şi nu a luat-o în serios. Acesta a avut o atitudine recalcitrantă. De asemenea, tânăra le-a dat poliţiştilor un detaliu elocvent care reducea aria de la 250 de case la jumătate. Nu le-a zis cartierul exact, dar le-a dat un indiciu, conform surselor, informează digi24.ro.

În plus, faptul că Alexandra suna şi închidea apelurile era din teama că vine criminalul ei.

Un alt detaliu şocant: poliţistul nu a crezut că ce se întâmplă este chiar aşa cum relata fata, deşi plângea şi era terifiată.

Discuţia dintre poliţist şi Alexandra:

Poliţist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită şi violată. M-a luat…

Poliţist: Unde eşti, mă?
Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Poliţist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal…

Poliţist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată.

Alexandra: Vine şi mă bate iară. M-a violat!

Potrivit surselor, poliţistul i-a spus de trei ori Alexandrei să rămână unde se afla, în condiţiile în care era răpită şi legată cu sârmă.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că a fost sechestrată şi violată. „Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Ultima convorbire s-a închis după ce tânăra le-a transmis poliţiştilor „Vine, vine!” referindu-se probabil la criminalul care se apropia de ea.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

1 Comment

1 Comment

 1. Claudiu

  2019-08-02T02:22:42+03:00 at 2:22

  Despre plasarea acestui dosar in grija Structurii Centrale a DIICOT#Alexandra #Macesanu , nu cred ca e altceva decat punerea la loc sigur a unui dosar ce trebuie masluit pentru a nu se ajunge la cei implicati si mari…care dupa simpla-mi parere sunt chiar prietenii nostrii , protectorii acestei tari, unii ce pe unde umbla seamana moarte cum altii dau buna ziua. Cum , niste idioti sa faca asemenea gresala, sa anunte ca au gasit #bijuterii de aur in loc de argint-asta arata niste incompetenti pt un asemenea dosar…
  Cred ca pe acest neaGoe pe care toata presa s-a supergrabit sa il numeasca criminal in serie (oare la intamplare???), il putem numi oricum ,si neaparat violator , rapitor ,traficant, violent si altele , insa nu criminal in serie. Nu cred ca de era seriaş il mai interesa ₩ #crema de la farmacie…dar oare ce e cu crema, se supara cei de mai departe ca fatuța va aparea in fata clientului (o alta pista pt creduli) cu ceva vanatai care oricum se vor vindeca pana va ajunge la clienti ?…NUP, nu ar fi o problema, si totodata, tinand cont de varsta fetei , puritatea costa , nu se poate ca un jegos sa o ia; ₩insa daca de acolo se infecteaza si marfa pt prietenii sus pusi nu mai e prelevata de la un „donator” curat ci va ajunge cu probleme…crezi ca acest client suporta o speranta falsa????
  ₩ Oare demisia domnului Nicolae Moga este demisia unui om ce nu vrea sa isi pateze mainile cu sange nevinovat sau demisia unuia care se simte vinovat pentru starea sistemului ? Cu toata taria cred ca acest om era mandru ca om sa poata sa rezolve acest caz , insa constiinta nu il lasa sa isi unga mainile cu sangele nevinovat varsat de balaurul ce isi vrea tributul…
  ₩Oasele umane vechi-arata ca tipul era pregatit pentru o eventuala perchezitie , prindere in fapt; pregatit pt a oferi motive(timp) institutiilor ca ele sa spele putina (bijuteriile la fel…aici gresira).
  ₩de la inceputul acestui cosmar si pana azi 02 aug’19 institutiile si alti aliati nu au facut altceva decat sa tergiverseze inaintarea anchetei ! Oare pentru ce e necesar acest timp ? (Clientul/ii sa isi primeasca produsul iar pe urma cadavrul sa fie plasat undeva sau ceva mai la carte…o noua Elodia si de data asta un nebun „dovedit”…insa se pare ca si la ₩nebunia dovedita s-a lucrat tot ca si plasa de siguranta in caz ca face vre-o gresala.
  ₩Reactia fetei talharului astuia lipsa compasiunii, canalizarea empatie spre caini si nu spre familia groaznic incercata,spune in primul rand ca ea stia atat cu ce se ocupa tacsu cat si de faptul ca el nu a omorat pe nimeni (la acel moment in mintea ei Alexandra este in viata), dar totodata si faptul ca ea este obisnuita cu acest trafic, probabil chiar implicata activ.
  Asadar dragilor , cu durere , cred ca avem de-a face cu acel stat paralel de care ne vorbea bunicu Dragnea (nu-s votant de talhari…paralela e cu binele adus de o alta lichea cu nume de iliescu). Vedeti cum toate institutiile statului si altii sponsorizati de afar , fac front comun impotriva aflarii adevarului ce ar duce peste ocean. Lasati clanuri interlope , ramificatii spre U.K si altele. Unirea institutiilor e prea rapida , de o forta mult peste ce poate organiza Romania; prea la ordin , ca acest ordin sa vina de la niste alergatori pentru niste botoxate, haine ,case si masini.
  (Chiar daca probabil unii, in unele exprimari v-or vedea lipsa de respect fata de aceasta tragedie , nu traiesc deloc acest sentiment , ci dimpotriva).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top