Connect with us
Vremea: Crăciun cu ninsori slabe şi temporare în Transilvania, Maramureş şi Moldova; strat nou de zăpadă în Ajun, doar la munte

Știri

A căzut prima zăpadă din această toamnă! Cum va fi vremea în următoarele zile

Drumarii au început marţi dimineaţă să deszăpezească Transfăgărăşanul, pe anumite porţiuni ale şoselei zăpada viscolită depăşind 10 centimetri, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

„Colegii noştri de la Districtul Bâlea acţionează pe Transfăgărăşan de azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi material antiderapant. Stratul de zăpadă depăşeşte 10 cm pe alocuri, dar după deszăpezire va oferi condiţii sigure pentru circulaţie.

Totuşi, dacă aveţi drum pe acolo, să vă asiguraţi că aveţi anvelope de iarnă”, este mesajul publicat în dimineaţa acestei zile, pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Pe Transfăgărăşan se circulă în condiţii de iarnă.

Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, unde stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri, temperatura este de minus 5,4 grade Celsius, iar vântul suflă cu viteza de 14 metri pe secundă.

Cum va fi vremea în continuare

Marți, se anunță o zi rece în toată țara, cu temperaturi sub cele normale pentru această perioadă. Nu sunt excluse nici precipitațiile locale.

Şi mâine va fi vreme rece, iar în noaptea de miercuri spre joi avem sub zero grade, aşa că bruma reapare în nord-vest şi prin centru. Ziua o să avem cer senin, vânt rece prin ţinuturile estice şi o presiune atmosferică în creştere.

Joi percepem o oarecare încălzire, însă dimineaţă va fi tot frig. Norii: foarte puţini, vântul mai nervos pe crestele Meridionalilor şi ale Orientalilor, iar în noaptea următoare, bruma reapare în zona Transilvaniei.

Vineri se anunţă vreme bună, cer senin, vânt ceva mai domol şi temperaturi în creştere.

În Bucureşti, avem zile mai reci. Miercuri, tot frig, 18 grade pe la prânz, vânt rece, câţiva nori ziua, cer senin în noaptea de miercuri spre joi, când vor fi doar 5 grade în centrul oraşului. La periferie: doar 2 grade. Barometrele vor arăta o nouă creştere. Joi rămânem sub normal cu temperaturile, dar se încălzeşte uşor, o să avem 20 de grade după prânz. Dimineaţa şi noaptea tot frig.

Vineri se îndreaptă lucrurile. Se încălzeşte, norii vor fi rari şi maxima ajunge la normal.

Citește și: Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în octombrie 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top