Connect with us

Știri

Doliu în politica românească: „Este o pierdere grea”

Ministrul Teodor Meleşcanu a declarat că moartea ambasadorului Mihnea Constantinescu reprezintă o pierdere foarte grea pentru corpul diplomatic românesc şi a transmis condoleanţe familiei îndoliate din partea Ministerului de Externe.

„E o veste proastă pentru tot ceea ce înseamnă corpul diplomatic românesc. Dl Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectaţi ambasadori şi un om de o mare calitate profesională, echilibru şi interes deosebit de a promova interesele României, indiferent de culoarea politică a partidelor care erau la guvernare.

(…) Pentru noi, pentru Ministerul de Externe, este o pierdere foarte grea. Vom lua toate măsurile pentru repatrierea lui şi ce putem să facem este să ne rugăm pentru odihna lui veşnică”, a declarat Meleşcanu duminică într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a transmis condoleanţe familiei îndoliate din partea tuturor colegilor din Ministerul de Externe.

„Eu, personal, ultima dată am vorbit acum două săptămâni. Ieri, consulul nostru de la Marsilia a vorbit cu dânsul, toată după-amiaza a fost foarte lucid, într-o stare foarte bună şi, din păcate, în aceeaşi noapte, în jurul orei 12,00, a decedat. Vreau să transmit şi eu condoleanţe familiei îndoliate din partea tuturor colegilor din Ministerul de Externe”, a mai spus Meleşcanu.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 56 de ani, într-un spital din Nisa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top