Connect with us
A murit Michele Morgan. Celebra actriță franceză a decedat astăzi, la onorabila vârstă de 96 de ani. Celebră pentru frumusețea ochilor ei.

Știri

A murit Michele Morgan! Legenda cinematografiei franceze s-a stins la 96 de ani

A murit Michele Morgan. Celebra actriță franceză a decedat astăzi, la onorabila vârstă de 96 de ani. Celebră pentru frumusețea ochilor ei, Michele Morgan este în topul celor mai iubite actrițe din Hexagon, în secolul al-XX-lea.

A murit Michele Morgan : cei mai frumoși ochi din cinematografia franceză

Trista veste a fost trimisă către presa franceză chiar de familia acesteia, care a anunțat scurt: „”În cel de-al 97-lea an, cei mai frumoşi ochi ai cinematografiei s-au închis definitiv.”

Protagonista multor pelicule de succes, Michele Morgan rămâne în istorie pentru roluri precum Maria Antoaneta în filmul cu același nume sau Josephine de Beauharnais în filmul „Napoleon”. Totuși, spun criticii, că ea a devenit o figură marcantă odată cu apariția în ”Le Quai des brumes”, când Marcel Carme i-a spus cuvintele rămase în istorie: „Știi, ai ochii frumoși.” Cariera ei legendară se extinde pe mai bine de 55 de ani. Ultima apariție a fost în 1990.

Citește și: A murit Leo Marjane! Legenda muzicii franceze s-a stins la 104 ani

Viața ei personală a fost una extrem de tumultoasă, caracterizată de căsnicii eșuate. A avut trei mariaje, cu William Marshall, Henri Vidal şi cu Gérard Oury. Relația de aproape 50 de ani cu ultimul a fost sfârșită de decesul acestuia.

La nivel de distincții personale, Michele Morgan a fost recompensată cu premiul de interpretare feminină la Festivalul de Film de la Cannes în 1946 pentru rolul pe care l-a jucat în filmul ”La Symphonie pastorale”. Vestea pierderii lui Michele Morgan vine la numai o zi de la decesul unei alte mari artiste franceze, Leo Marjane.

Continue Reading
You may also like...

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top