Connect with us
Octavian "Barila" Andreescu, fostul basist al trupei Nighlosers a încetat din viață la vîrsta de 55 ani, a anunțat formația.

Știri

A murit Octavian „Barila” Andreescu, fostul basist al formației Nightlosers

Octavian „Barila” Andreescu, fost basist al grupului Nightlosers a murit la vârsta de 55 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a formației.

”Barila. Om, prieten, basist”, a fost mesajul publicat miercuri pe pagina de Facebook a trupei, alături de o fotografie a artistului.

Citește și:vA murit fratele lui Nicolae Guță

Născut pe 25 noiembrie 1961, Andreescu a participat la înregistrarea albumelor ”Sitting On Top Of The World” (1995), ”Plum Brandy Blues” (1997) şi ”Rhythm & Bulz” (2004).

Cine este formația Nightlosers

Nightlosers a fost înfiinţată în 1994, la Cluj-Napoca, şi a devenit cunoscută pentru muzica ce combină bluesul american cu elemente de folclor autentic ardelenesc. Formaţia a devenit cunoscută publicului român în anii 1990 datorită pieselor “Beţivan Ratat” şi “Dragostea-i ca şi o râie (Zavaidoc)”.

Grupul a participat, între altele la festivalul Sziget (1995, 1998), la Moulin Blues Festival, Olanda (2000), şi la festivalul Xacobeo, Santiago de Compostella (2010). Cel mai recent album al formaţiei, al patrulea, a fost lansat în 2013 şi este intitulat ”Cinste lor”.

În prezent, formaţia este alcătuită din Hanno Höfer (voce, chitară, muzicuţă), Grunzo Geza (clape), Claudiu „Nasu” Purcarin (tobe), Jimi „El” Lako (vioară, chitară, mandolină, banjo) şi Lucian Pop (bas).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top