Connect with us

Știri

A murit principele Johann Georg de Hohenzollern, urmas al Regelui Mihai

Principele Johann Georg de Hohenzollern a murit la Munchen, la 83 de ani, in urma unui stop cardiac. Acesta era al saptelea in ordinea de Succesiune la Tronul Romaniei, conform Constitutiei din 1923.

In Constitutia din 1923 se prevedea obligativitatea ca succesorul la tron sa fie ales numai pe linie masculina, iar Regelui Mihai I i-ar fi urmat pana vineri printul Karl Friedrich de Hohenzollern datorita faptului ca fostul Suveran are doar fete si ambii nepoti, Nicolae si Mihai, au fost exclusi din linia de succesiune, scrie flux24.ro.

Linia de succesiune vine din printul Wilhelm (nepotul lui Carol si fratele mai mare al lui Ferdinand) care a renuntat, in 1888, la tronul Romaniei.

Citeste si:ULTIMA ORA: In ce stare se afla Regele Mihai! Anuntul Casei Regale

Citeste si:Ce mesaje au transmis Iliescu, Ciolos si Iohannis pentru Regele Mihai

Pe 30 decembrie 2007, Regele Mihai a promulgat insa noul statut al Casei Regale, prin care pe tron poate urca si prima femeie nascuta, in cazul de fata Principesa Margareta.

De altfel, legaturile intre Dinastia Romana si Familia Hohenzollern-Sigmaringen au fost rupte inca de pe vremea regelui Ferdinand, iar noul statul din 2007 a venit ca o formalizare a acestei rupturi.

Cunoscut sub numele de Hansi, Printul Johann Georg de Hohenzollern a fost multi ani directorul general al Muzeului de stat al colectiilor picturilor bavareze si, de asemenea, a avut functia de manager al Hypo-Kunsthalle, o parte a Fundatiei Culturale Hypo din Munchen.

El a fost al saselea dintre cei sapte copii ai AS Friedrich, Print de Hohenzollern si ASR Printesa Margarete, fiica regelui Friedrich August III din Saxonia si Arhiducesa Luise Austria. A fost cumnatul Regelui Suediei.

Principele Johann Georg de Hohenzollern a vizitat anii trecuti municipiul Bucuresti si manastirile din Bucovina, împreuna cu un grup de personalitasi marcante ale lumii de afaceri din Germania Grupul a inclus printre altii pe fostul presedinte al companiei BMW, un general, fost sef al armatei germane si mai multe familii nobile. Principele Johann a fost în Romania imediat dupa revolutie, ajutand la restaurarea Muzeului Nasional de Arta. Dupa ce s-a întalnit cu I.P.S. Pimen al Sucevei si Radautiului a încercat sa promoveze turismul religios din Bucovina.

Conform principiului legii salice din Constitutia de la 1923, au dreptul de succesiune la tron doar descendentii de sex masculin pe linie masculina. Astfel, ordinea de succesiune la tronul Romaniei dupa Regele Mihai I ar fi urmatoarea:

Printul Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen (1835–1905)
Printul Wilhelm de Hohenzollern (1864–1927)
Printul Frederic de Hohenzollern (1891–1965)
Printul Friedrich Wilhelm de Hohenzollern (1924–2010)

(1) Printul Karl Friedrich de Hohenzollern (n. 1952)
(2) Printul Mostenitor Alexander de Hohenzollern (n. 1987)
(3) Printul Albrecht de Hohenzollern (n. 1954)
(4) Printul Ferdinand de Hohenzollern (n. 1960)
(5) Printul Aloys of Hohenzollern (n. 1999)
(6) Printul Fidelis de Hohenzollern (n. 2001)
Printul Johann Georg de Hohenzollern (1932–2016)
(7) Printul Carl Christian de Hohenzollern (n. 1962)
(8) Printul Nicolas de Hohenzollern (n. 1999)
(9) Printul Hubertus de Hohenzollern (n. 1966)
(10) Printul Ferfried de Hohenzollern (n. 1943)
Printul Franz Joseph de Hohenzollern-Emden (1891–1964)
Printul Emanuel de Hohenzollern (1929–1999)
(11) Printul Carl Alexander de Hohenzollern (n. 1970)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top