Connect with us
A murit Revisz Romulus, fost campion de tenis de masă

Știri

A murit Revisz Romulus, fost campion de tenis de masă

Revisz Romulus s-a stins din viață după ce a fost răpus de o boală cumplită. Marele campion a încetat din viață, vineri dimineață, în Germania, la doar 47 de ani.

Sportivul a diagnostic cu cancer la creier, boală cu care a lupta ceva vreme. Problemele de sănătate au apărut în septembrie 2015, când fostul campion național a fost internat de urgență la spital cu dureri puternice de cap.

”Am crezut că problemele sunt de la sezonul epuizant care tocmai se terminase”, a povestit Revisz anul trecut pentru marbacher-zeitung.de.

”Puiu”, cum îi spuneau apropiații, a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate pe creier. A urmat o perioadă de chimioterapie, iar starea lui de sănătate părea stabilă. Revisz știa însă că nu este vindecat. ”Știu că tumora poate să reapară oricând”, spunea fostul sportiv.

Revisz a înfruntat boala cu mult curaj. Pentru a-i arăta jurnalistului cât de mari erau cele două tumori, Revisz l-a pus pe acesta să strângă pumnul.

Fost mare campion la tenis de masă, Revisz Romulus a murit la doar 47 de ani

”La fel de mari erau cele două tumori împreună. Una, cea mai mare dintre ele, medicii au reușit să o înlăture în timpul operației, celălaltă din păcate nu”. În toată această perioadă, fostul sportiv nu a stat departe de sala de tenis de masă. ”Tenisul de masă înseamnă totul pentru el”, spunea fiul său, Andrei. ”Mult, nu totul. Familia înseamnă totul pentru mine”, i-a explicat Revisz băiatului său prioritățile din inima lui.

Complicațiile au reapărut în aprilie, când Revisz a ajuns din nou în stare gravă la spitalul din Ludwigsburg. ”Puiu” era bolnav. Atât de bolnav, încât l-a ultima postare pe facebook a vrut parcă să-și pregătească prietenii de ce-i mai rău.

Romulus Revisz era căsătorit și avea un băiat și o fată. A plecat din România după Revoluția din 1989. Abia împlinise 19 ani și era în lotul național de tenis de masă. A câștigat medalii europene de cadeți și juniori alături de Călin Creangă, devenit Kalinikos Kreanga, după ce a primit cetățenia elenă, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și A murit renumitul designer vestimar, Kate Spade

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top