Știri

A murit românul ars, plimbat între spitale. Bărbatul de 51 de ani era internat în Belgia

Sfârșit tragic pentru românul ars care a fost plimbat între spitale. Bărbatul în vârstă de 51 de ani a suferit o arsură prin electrocutare la finalul lunii ianuarie și era internat la un spital din Belgia. Anterior, omul fusese plimbat prin câteva spitale de la noi. Vestea decesului a fost dată de către Ministerul Sănătății.

A murit românul ars, plimbat între spitale

Din păcate, bărbatul de 51 de ani a murit la spitalul din Belgia unde era internat. El fusese victima unui accident de muncă, suferind arsuri prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafața corpului.

Tragedia s-a petrecut pe 20 ianuarie 2021, iar pe 29 ianuarie, omul a fost transferat la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Imediat după ce s-a electrocutat, bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, după care, pe 21 ianuarie, a fost mutat la Iași, la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sfântul Spiridon.

Ultima sa spitalizare a fost în Belgia, acolo unde, din păcate, bărbatul de 51 de ani, a murit. Într-o intervenție telefonică la un post de televiziune din România, unul dintre medicii care l-au îngrijit a declarat că bărbatul a ajuns la spitalul lor cu răni neîngrijite, netratate și nespălate.

„Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă. În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a spus dr. Ciprian Isacu.

Din păcate, bărbatul a murit. Decesul său a fost anunțat luni, 15 februarie, de către Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat că va trimite Corpul de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat bărbatul. El cere realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului ars.

Share
Scris de
Popescu Sandra

Acest site foloseste cookies.

Read More