Connect with us
Violonistul Gheorghe Parnica a murit la vârsta de 86 de ani. El a colaborat cu marile nume ale muzicii populare românești.

Știri

A murit violonistul Gheorghe Parnica. Doliu în muzica populară

Gheorghe Parnica, unul dintre cei mai apreciați violoniști din România, a murit la vârsta de 86 de ani. El s-a făcut remarcat prin reprezentanțiile pe care le-a susținut alături de nume Maria Lătărețu, Ion Luican și Angela Moldovan.

Absolvent al Conservatorului de Muzică de la Câmpina, el a ajuns să cânte la vârsta de 24 de ani la prestigiosul han „Calul Bălan” din stațiunea Neptun, unul dintre locurile preferate ale lui Nicolae Ceaușescu. Aici i-a încântat și pe oficialii străini veniți în vizită în România comunistă.

Citește și: O cantareata de muzica populara, vedeta pe un site XXX

Citește și: A murit o legenda a muzicii mondiale!

De-a lungul carierei sale, Gheorghe Parnica a urcat pe scenele lumii, în calitate de dirijor și de concert maestru, alături de mari interpreți de muzică populară.

Interpretul a primit numeroase distincţii şi premii, printre care: „Discul de Aur” – înaintat de Academia Charles le Croix în 1980, în Franţa, Marele premiu „Talerul de Aur” – Austria, 1972 şi Marele premiu „Bolovanul de aur” – Finlanda, 1968.

La vârsta de 81 de ani a fost primit titlul de cetățean de onoare al orașului Constanța.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top