Connect with us
Accident aviatic în Suceava: Cine sunt cei doi piloți implicați în incident

Știri

Accident aviatic în Suceava: Cine sunt cei doi piloți implicați în incident

Accidentul aviatic din Suceava s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei manevre greșite efectuate de unul dintre piloți. Aceștia se antrenau pentru show-ul aviatic Suceava Air Show. Evenimentul a fost anulat după această tragedie.

Cornel Marinescu, de 60 de ani, și Sorin Bochiș, de 53 de ani, sunt cei doi piloți implicați în incidentul aviatic produs sâmbătă.

Marinescu (foto stânga) este din București și a absolvit Școala Militară de Ofițeri de Aviație „Aurel Vlaicu” și a urmat cursuri la Aeroclubul României. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Sorin Bochiş (din Timișoara) este pilot şi instructor de zbor, are în spate o carieră importantă în aviaţia militară, fiind pilot de avioane de vânătoare supersonice, inclusiv Mig 21 şi Mig 23.

Sorin Bochiş (foto dreapta) este printre piloţii timişoreni care îşi ţine avioanele în hangarul Aeroportului Utilitar „Cioca” din Timişoara.

A făcut senzaţie în 2016, după ce a adus în România primul avion de acrobaţie biplan Skeen Skybolt.

Bochiș este în stare gravă și se zbate între viață și moarte, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Cei doi piloți făceau parte din echipa de acrobații Skybolt of Romania, care a participat la Mitingul Aviatic din 24 iunie, de pe Aeroportul Timișoara.

„Ei au deschis practic acrobaţiile la Timişoara Air Show. Nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat la Suceava. Înţeleg că a fost o pregătire înainte de mitingul avaitic.

Se pot întâmpla accidente şi în aviaţie, chiar dacă sunt mai rare decât cele cu maşini sau alte mijloace de transport. Pot să spun că Sorin Bochiş era un pilot foarte experimentat. A fost pilot şi la Carpatair.

E un mare pasionat de avioane. Mă surprinde accidentul.

Nu caut vinovat, dar ştiu că Sorin Bochiş este un om foarte, foarte disciplinat, un model de corectitudine. El era liderul echipei Skybolt of România”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Timişoara, pentru Adevărul.

Accident aviatic în Suceava: Eveniment aerian, anulat

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la antrenamente, sâmbătă, în localitatea Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava, unul dintre piloţi murind, iar celălalt fiind grav rănit.

Potrivit IGSU, pe timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, iar ulterior s-au prăbuşit în afara pistei.

În Suceava, sâmbătă după-amiază trebuia să fie organziat un show aerian pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit anunţului evenimentului, urmau să participe unii dintre cei mai buni piloţi de acrobaţii aeriene din ţară: profesionişti din elita Aeroclubului României, cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene şi multiplu campion mondial, piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi Valer Novac.

Surpriza ediţiei din acest an era Formaţia ASALT, cu un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie „Skybolt of Romania”.

Citește și: Suceava: Două avioane s-au ciocnit în zbor, în apropiere de Rădăuți

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top