Connect with us
Cinci morți în urma prăbușirii unui elicopter de salvare în vestul Iranului

Externe

Accident aviatic! Un elicopter al armatei americane s-a prăbușit în California

Un elicopter de atac de tipul Apache al armatei americane s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui zbor de antrenament în California.

Accidentul s-a soldat cu doi morţi, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei SUA, citat de Reuters.

Aparatul s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui antrenament de rutină la Fort Irwin, un centru de antrenament în California.

Acesta este de altfel unul dintre marile centre de instruire ale forţelor armate ale Statelor Unite

O anchetă a fost deschisă pentru stabilirea cauzelor acestui accident, a declarat acelaşi purtător de cuvânt.

Un alt purtător de cuvânt al forţelor militare american a indicat că şi-au pierdut viaţa pilotul şi copilotul, fără a oferi precizări asupra identităţii celor doi.

Elicopterul AH-64 Apache este un aparat fabricat de compania Boeing în Arizona.

Citeşte şi Grav accident în Mureş. Două maşini s-au ciocnit frontal, cine sunt victimele

Grav accident în Mureş cu cinci victime, după ce două maşini s-au ciocnit frontal pe un drum din localitatea Sântana de Mureş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Cristian Virag, a declarat, sâmbătă, că două autoturisme s-au ciocnit pe un drum în localitatea Sântana de Mureş, în urma impactului cinci persoane fiind rănite.

Circulaţia a fost blocată în zonă

„Două dintre victimele din cadrul accidentului sunt de cod galben şi trei de cod verde, nefiind în stare gravă”, a spus Cristian Virag.

Din cauza accidentului circulaţia în zonă este blocată pentru intervenţia echipajelor medicale dar şi pentru cercetarea la faţa locului desfăşurată de poliţiştii rutieri care trebuie să stabilească în ce circumstanţe s-a produs accidentul rutier.

Citeşte şi Atac terorist la Hotelul Intercontinental

Cel puţin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental. Aceştia au început să tragă asupra persoanelor aflate în clădire.

Totul a fost făcut public de o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane pentru AFP.

Sursa citată nu a menţionat dacă există victime însă a precizat că “atacul este în curs de desfăşurare”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a confirmat atacul fără a oferi alte detalii.

Atacul a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a afirmat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului.

Atac terorist la Hotelul Intercontinental din Kabul

Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate.

“Pot auzi focuri de armă la primul etaj, însă nu ştiu unde sunt. Stăm ascunşi în camerele noastre. Asiguraţi-vă că ajutorul ajunge rapid”, a afirmat un client pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat în apropiere, drumurile principale care duc la hotel, situat în vestul capitalei Kabul, au fost închise circulaţiei.

Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac revendicat de talibani în iunie 2011, care s-a soldat cu 21 de morţi. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine şi accesul este rezervat.

O conferinţă privind prezenţa şi investiţiile chineze în Afganistan a avut loc sâmbătă dimineaţă în incinta hotelului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top