Accident la Câineni, pe Valea Oltului: 13 răniți

Ultimul update: joi 13 septembrie 2018 13:40 Data publicării: joi 13 septembrie 2018 13:40
Autor , în Știri

Un grav accident rutier a avut loc la Câineni, pe Valea Oltului, în județul Vâlcea. Treisprezece persoane au ajuns la spital, iar la momentul transmiterii acestei știri, traficul este blocat.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie după ce 13 persoane au fost rănite în urma accidentului produs joi pe DN7, la Câineni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

În accident au fost implicate patru maşini, între care şi un autovehicul cu o capacitate de nouă locuri.

„Sunt transportate la spital 13 persoane, dintre care patru prezintă răni mai grave, dar sunt conştiente şi stabile hemodinamic”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, potrivit Agerpres.

„A fost suplimentat numărul ambulanţelor de Vâlcea şi de la Sibiu. Sunt 13 victime, din care patru mai grav, dar conştiente şi stabile hemodinamic.

De asemenea, sunt scurgeri de combustibil pe şosea, autospeciala de stingere asigurând masuri de apărare împotriva incendiilor până la înlăturarea combustibulului”, au declarat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, accidentul ar fi fost provocat de o autoutilitară de Bucureşti, care a pătruns pe contrasens şi a acroşat un microbuz de Bulgaria (autovehiculul cu capacitate de nouă locuri), o autoutilitară şi un autoturism.

„Din primele date, se pare că o autoutilitară de Bucureşti, care circula pe sensul Vâlcea – Sibiu, ar fi pătruns pe contrasens, şoferul e posibil să fi fost neatent, şi ar fi acroşat un microbuz de Bulgaria care se deplasa pe sensul opus, o autoutilitară şi un autoturism. Se pare că printre răniţi ar fi şi patru cetăţeni bulgari. Traficul este blocat pe sensul Sibiu – Râmnicu Vâlcea”, potrivit IPJ Vâlcea.

Pompierii sunt prezenţi la locul accidentului pentru a asigura măsurile de protecţie împotriva incendiului, în condiţiile în care sunt scurgeri de combustibil.

La faţa locului au intervenit echipaje SMURD şi mai multe echipaje de Ambulanţă din judeţele Vâlcea şi Sibiu.

Citește și: Grav accident rutier. Trei persoane au fost rănite

Sursa: Huff.ro
Comentarii