Connect with us
Explozie la mina Uricani în această dimineaţă! Sunt mai multe victime

Știri

ACCIDENT la mina Lupeni! Trei mineri sunt dați dispăruți sub malul de pământ

UPDATE 15:15  Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean că în subteran au fost prinşi trei oameni, iar la această oră nu se ştie care este situaţia lor.

„S-a produs o surpare în abatajul frontal, panoul 7 din sectorul 2 al Minei Lupeni, iar acolo au fost prinşi trei oameni. Nu ştim la momntul de faţă situaţia lor. Conducerea minei şi echipele de salvatori vor intra şi vor încerca să ajungă la ei în cel mai scurt timp, cu speranţa că vor fi găsiţi în viaţă”, a spus liderul sindical.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că în subteran se aflau la acel moment 14 mineri, iar 11 au reuşit să iasă. Ceilalţi trei au fost daţi dispăruţi, iar la această oră se intervine pentru salvarea lor.

Petcu a spus că urmează să plece la Mina Lupeni

O galerie s-a surpat la mina Lupeni din Hunedoara. Trei persoane au rămas prinse sub pământ. Echipele de salvare intervin la fața locului. Accidentul a avut în jurul orei 14.

Tavanul unei galerii a cedat, iar trei persoane au fost prinse în subteran. Echipele de salvatori și conducerea exploatării au intrat în mină, a spus la Digi24 Darius Câmpean, președintele sindicatului „Muntele”.

El a precizat că surparea s-a produs la o adâncime de circa 500 de metri.

„Starea echipamentului este extrem de gravă, lucrăm cu instalații și utilaje vechi”, a mai spus liderul sindical, la Digi24.

Nu se cunoaşte starea victimelor prinse sub pământ

El a mai spus că surpări au loc destul de des în abataje, dar de obicei sunt de dimensiuni mici și sunt controlate. De această dată, surparea a fost de dimensiuni mai mari, a precizat Darius Câmpean.

Informația a fost confirmată de secretarul de stat din Ministerul Energiei Doru Vișan. Nu se cunoaște încă starea celor trei persoane prinse în subteran.

În zonă mai erau circa 12 persoane.

Mina Lupeni este una dintre puținele mine care mai funcționează în zona Petroșani. Minerii se plâng că nu au condiții de muncă potrivite și că viața lor este pusă în pericol.

Ştire în curs de actualizare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top