Connect with us
Accident pe A2. Şoferul primei maşini din coloană: "Am fost singurul care a redus viteza"

Știri

Accident pe A2. Şoferul primei maşini din coloană: „Am fost singurul care a redus viteza”

Şoferul primei maşini împlicate în cel mai grav accident rutier din ultimii ani de pe Autostrada Soarelui, A2, susţine că a fost singurul care a redus viteza când a văzut că perdeaua de ceaţă este foarte densă. Ilie Tira a fost lovit din spate de o maşină care mergea cu o viteză de 80 de kilometri la oră, la scurt timp după ce a redus viteza.

Un accident pe A2 şi multe întrebări

„Circulam cu viteză redusă. Aveam 90 de kilometri la oră. După ce ne-au anunţat panourile, am intrat în viteza 4, când am văzut că ceaţa devine mai densă, am intrat în viteza 3. Nu aveam cum să mai intru pe dreapta să fac loc unor vitezomani.

Când a venit peretele de ceaţă, nu se vedea 10 metri în faţă. Am redus viteza şi am aprins avariile. După 5 secunde de la care am intrat în faţă, m-a lovit din spate unul care avea 80 de kilometri la oră. Am două milioane de kilometri la bord. Întotdeauna când conduci pe ceaţă, trebuie să reduci viteza. Am fost singurul care a redus viteza.

CITEŞTE ŞI: Accident pe A2. Una dintre victimele de la Spitalul Floreasca a murit

Am fost în prima maşină din coloană. M-am repliat pe dreapta, în baza de staţionare de urgenţă, când am văzut ce se întâmplă. Nu mă simt de vină cu absolut nimic. Eu mi-am respectat ce am învăţat, sunt instructor auto. Soţia are dureri cervicale, dar nu e la spital. Nu am păţit nimic niciunul. Maşina e distrusă total în partea din spate. E un Logan.

Niciun şofer nu mi-a reproşat nimic. Nu mă simt de vină cu nimic, asta am declarat şi la poliţie, căci am fost audiat”, a declarat Ilie Tira într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Şoferul din ultima maşină din coloană circula cu o viteză de 118 kilometri la oră, infomează News.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top