Până la 26 de ani, Cohen nu știa ce ascunde în creier. Un terapeut din localitatea natală a femeii, Portland, i-a sugerat acesteia să se supună unei rezonanțe magnetice. Fapt care s-a petrecut apoi, pe 17 iunie 2007, când femeia s-a prezentat în fața neurochirugului, împreună cu părinții ei.
Dr. Volt, cel pe mâinile căruia a ajuns femeia, le-a arătat familiei și tinerei monitorul cu rezultatele scanării creierului acesteia: se vedea o pată neagră sub forma unei inimi, de dimensiunea unei lămâi. Familia fetei credea că este o eroare a radiografiei, medicul fiind de-a dreptul stupefiat de gaura neagră detul de mare din creier.
Medicul le-a spus părinților foarte clar: „Acesta este creierul ei. Are o gaură în el, nu e nimic de adăugat”, a declarat foarte ferm dr. Volt. Cohen a avut noroc. Persoanele care se prezintă cu astfel de anomalii cerebrale nu trăiesc mult din cauza slabei funcționări a creierului. Gaura din creierul fetei conținea, spre norocul ei, lichid cefalorahidian, în locul unde trebuia să fie lobul parietal.
Ea nu a avut niciodată un lob frontal, fapt care este uluitor pentru medici. Se putea naște moartă sau putea să dezvolte handicapuri severe. Lobul frontal controleaza calculele matematice, orientarea în spațiu și informația senzorială.
Femeia a avut noroc cu doctorul care a descoperit problema, medic care a învățat-o cum să lucreze cu partea dreaptă a creierului, de vreme ce partea stângă întâmpină probleme. Femeia a învățat cu ajutorul a numeroși psihologi să trăiască cu această problemă și să se bucure de viață, chiar dacă are sincope privind orientarea în spațiu. Acesta un caz fericit, și, deși întâmpină această problemă, femeia este perfect sănătoasă.
Femeia face și astăzi pași importanți în viața ei, obținând un loc de muncă, fiind mai sinceră cu oamenii decât sunt alte persoane în mod normal (din cauza găurii din creier) și chiar făcând școală pentru a avea o carieră.
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 19:26