Connect with us
Gabriel Radu Ichim

Știri

Acest preot băcăuan merge la morga spitalului din oraș și îi ia pe cei decedați din frigidere. Ce face el, nu s-a mai pomenit în România

Preotul băcăuan Gabriel Radu-Ichim slujeşte pentru surzi la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” și face un lucru pentru care a câștigat simpatia întregii comunități.

Duhovnicul obișnuiește să îngroape pe banii lui decedații abandonați la morga Spitalului de Urgență din Bacău.

Pe lângă faptul că a suportat toate cheltuielile înmormântărilor, el le face celor decedați slujbe, dar și praznice.

Preotul paroh băcăuan Gabriel Ichim a îngropat, anul trecut, într-o săptămână, nu mai puţin de cinci oameni care erau uitaţi de familii, de peste un an, pe rafturile de la morgă.

Unii dintre ei erau oameni au străzii, decedaţi în condiţii suspecte şi nerevendicaţi de nimeni, iar alţii pur şi simplu au fost lăsaţi la morgă pentru să rudele nu au avut bani de înmormântare.

Unul dintre cadavre se afla în frigidere de la morgă din luna octombrie a anului 2014, iar în acest timp nimeni nu s-a interesat de el.

Pentru că legea nu obligă rudele să se ocupe de înmormântarea rudelor, se ajunge, uneori, la situaţii în care morţii sunt lăsaţi chiar şi doi ani pe rafturile de la morga spitalelor.

„Am aflat şi eu că morga din Bacău se umpluse. Mai mult, a apărut o defecţiune la unul dintre frigidere, care nu mai răcea. Temperatura era undeva la 2 grade plus. M-am angajat să ajut, să îngrop creştineşte toate trupurile, cu toate cele de trebuinţă“, a spus preotul Gabriel Ichim, într-un interviu acordat celor de la Adevărul.

Preotul cu inimă mare este căsătorit și are trei copii. Unul dintre ei avea deficiențe de auz și nu a vorbit până la 4-5 ani.

Pe lângă ce face cu morții, Gabriel Radu-Ichim a mai ridicat și o biserică din lemn pe strada Călugăreni din cartierul Nord din Bacău. El a realizat construcția suportând peste 70% din cheltuieli din propriul buzunar.

El aeste singurul duhovnic pentru 350 de familii de surzi din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și oferă mese oamenilor străzii.

Citește și: Un preot spune că a descoperit secretul Focului Sacru din Biserica Sfântului Mormânt. Adevăr sau blasfemie?

1 Comment

1 Comment

  1. sonia todirascu

    2018-03-18T15:23:56+02:00 at 15:23

    Sa-i dea Dumnezeu sanatate,lui si familiei lui!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top