Connect with us

Știri

Actorul Robert Loggia a murit

Actorul Robert Loggia, celebru pentru rolul sau din filmul „Scarface”, a murit dupa ce in ultimii cinci ani de viata s-a luptat cu boala Alzheimer.

Robert Loggia avea 85 de ani si locuia in Los Angeles, California. El a interpretat rolul unui lord al drogurilor in celebrul film Scarface, in care a jucat alaturi de Al Pacino.

Cele mai cunoscute roluri ale lui Robert Loggia sunt cele din pelicule precum Ofiter si gentleman/ An Officer and a Gentleman”, „Onoarea familiei Prizzi/ Prizzi’s Honor”, „Ziua independentei/ Independence Day” si „Vreau sa fiu mare/ Big”.

In 1989 a fost nomnializat la premiile Emmy, pentru rolul agentului FBI Nick Mancuso din serialul „Mancuso de la FBI/ Mancuso, FBI”, si in 2000, pentru o aparitie speciala in „Malcolm in the Middle”.In 1986 a fost nominalizat la premiile Oscar, pentru rolul din „Jagge Edge”, de Richard Marquand.

Loggia a jucat in productii TV precum „The Untouchables”, „Columbo”, „Gunsmoke”, „Voyage to the Bottom of the Sea”, „The Big Valley”, „Rawhide”, „Little House on the Prairie”, „Starsky si Hutch/ Starsky and Hutch”, „ingerii lui Charlie/ Charlie’s Angels”, „Magnum, P.I.”, „Kojak”, „Hawaii Five-0”, „The Bionic Woman”, „Frasier” si „Monk”.

 

Robert Loggia, pe numele sau real Salvatore Loggia, nascut in Staten Island, New York, pe 3 ianuarie 1930, din parinti italieni, a facut cursuri de actorie cu Stella Adler si la The Actors Studio.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top