Connect with us
Acum! Miniștrii se vaccinează împotriva COVID-19

Știri

Acum! Miniștrii se vaccinează împotriva COVID-19

Miniștrii României se vaccinează împotriva coronavirusului. Ei s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Dr. Carol Davila. Vaccinarea a început de la ora 10.00, la aceeași unitate spitalicească unde s-au vaccinat Ludovic Orban și Anca Dragu.

Miniștrii se vaccinează împotriva coronavirusului

Membrii Guvernului se vaccinează miercuri, 20 ianuarie 2021, împotriva coronavirusului. Vaccinarea are loc la Spitalul Universitar de Urgență Militar Dr. Carol Davila.

Pe rând se vor vaccina toți miniștri. S-au imunizat deja Ministrul Internelor Lucian Bode, ministrul de Finanțe Alexandru Nazare și vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor.

Conform Guvernului, sosirea membrilor Cabinetului la Spitalul Militar se va face în grupe de câte patru persoane, la un interval de aproximativ 20 de minute.

Primii oficiali care s-au vaccinat împotriva coronavirus au fost președintele Klaus Iohannis și premierul României Florin Cîțu. Iohannis s-a vaccinat vineri, 15 ianuarie, iar Cîțu, sâmbătă, 16 ianuarie. Cei doi au dat starul etapei a doua a campaniei de vaccinare în România. 

Declarațiile miniștrilor după ce s-au vaccinat

„Este singura cale prin care putem ieși din logica pandemiei și să intrăm într-o logică firească de țară. Vaccinul e sigur, vă recomand să vă vaccinați”, a spus Dan Barna.

„Recomand să vă înscrieți și să mergeți la vaccinare. Nu este niciun pericol, este un vaccin modern. Cu toții vom fi în siguranță și ne vom proteja împreună dacă ne vaccinăm”,  a precizat Kelemen Hunor.

„Este singura modalitate de a scăpa de această pandemie. De numărul celor care se va vaccina depinde dacă revenirea la normalitate va fi curând, sau vom mai avea de așteptat. Îndemn toți românii să se vaccineze, indiferent dacă au trecut sau nu prin acest virus”, a declarat Alexandru Nazare.

Conform recomandărilor, după vaccinare, fiecare așteaptă câte 15 minute pentru a monitoriza posibila apariție a unor reacții adverse.

Cine a fost primul român vaccinat anti-COVID

Prima persoană vaccinată în România a fost Mihaela Anghel – asistent medical generalist care s-a aflat în echipa care a preluat prima persoană infectată cu coronavirus în România.

„Am fost emoționată. Am fost privilegiată că am fost aleasă prima persoană să fie vaccinată în această țară. Este cel mai puțin dureros vaccin din cele pe care le-am făcut. Simt și sper să fir începutul sfârșitului acestei pandemii”, a declarat Mihaela Anghel, după momentul vaccinării.

Ea le-a recomandat celor care sunt sceptici să nu aștepte să se infecteze ei sau familia lor, ca să-și dea seamă că există coronavirusul și face ravagii printre noi.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top