ADIO, Whatsapp! Aplicaţia nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil

28.12.2017
ADIO, Whatsapp! Aplicaţia nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil

Aplicaţia Whatsapp nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil chiar de la începutul lui 2018, a anunţat compania printr-un comunicat.

Începând de la 1 ianuarie 2018, Whatsapp nu va mai funcţiona pe BlackBerry OS şi BlackBerry 10 şi nici pe Windows Phone 8.0 şi versiunile anterioare, relatează Le Figaro.

”Atunci când am lansat WhatsApp, în 2009, oamenii îşi foloseau aparatele mobile în mod foarte diferit faţă de astăzi. Aproape 70% dintre smartphone-urile cumpărate la acea vreme aveau sisteme de exploatare BlackBerry şi Nokia”, transmite compania.

De la 30 iunie, aplicaţia nu mai funcţionează nici pe Nokia Symbian S60

”Sistemele de exploatare mobile oferite de Google, Apple şi Microsoft (care reprezintă 99,5% din vânzări în prezent) reprezentau mai puţin de 25% din vânzarea de aparate mobile la acea vreme (…). Noi dorim să ne concentrăm eforturile asupra platformelor mobile celor mai utilizate”, anunţă compania într-o notă pe blog.

”A fost o decizie greu de luat, însă este (o decizie) bună (…). Dacă folosiţi unul dintre aparatele vizate, vă recomandăm să treceţi la noul Andoid, iPhone sau Windows Phone (…)”, se arată în postare.

Următoarea oprire a anumitor smartphone va privi Nokia S40, după 31 decembrie 2018, iar cele Android cu versiunile 2.3.7 şi anterioare după 1 fenruarie 2020.

Citește și Bat clopotele de nuntă? Liviu Dragnea vorbește despre căsătorie. Iată cine este aleasa sefului PSD

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri la Antena 3 că este „posibil” ca în 2018 să facă pasul și să se căsătorească.

În vară, Liviu Dragnea declara tot pentru Antena 3 că iubește o „fată blondă”.

„Fata blondă” se numește Irina Alexandra Tănase și are 25 ani, fiind mai tânără cu 30 de ani decât Dragnea. Aceasta a fost asistenta lui Dragnea pe vremea când liderul PSD era ministru al Dezvoltării.

Liviu Dragnea a mai fost căsătorit cu Bombonica Prodana de care a divorțat în 2015.

Știre pe aceeași temă

Moţiunea de cenzură ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, iniţiată de PNL, a fost respinsă joi, înregistrându-se 159 de voturi “pentru”, mult sub minimul de 233 de voturi favorabile necesare adoptării.

Au fost prezenţi 317 parlamentari şi au votat 185 dintre ei. S-au înregistrat 159 de voturi “pentru”, 3 ”împotrivă” şi 23 de abţineri.

Când senatoarea USR Nicoleta Dinu citea textul moțiunii de cenzură, social-democrații și parlamentarii ALDE au ieșit din sală.

Premierul Mihai Tudose i-a numit pe liberali demagogi, moment în care aleșii PNL au început să vocifereze. Șeful Executivului a comentat „Asta este. Atâta pot!”

Moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă la Parlament vinerea trecută şi a fost citită, luni după-amiază, într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

„În mai puţin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coşul de gunoi promisiunile făcute în campanie şi, odată cu ele, speranţele românilor într-un trai mai bun.

Beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară.

Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puţin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura „Îndrăzneşte să crezi”, a fost o iluzie vândută cu maximă neruşinare”, arată liberalii în textul moţiunii de cenzură.

Pentru adoptare erau necesare voturile majorităţii deputaţilor şi senatorilor

„Vă hazardati efectiv, afirmând că am pierdut bani din colectarea taxei auto. Am citit în moțiunea dumneavoastră că educația ar fi în declin. Vorbiți mult despre vaccinuri.

La preluarea guvernării de la Guvernul minunat, erau vaccinați 12-13% dintre copii. Astăzi sunt vaccinați peste 70%. România are o situație economică stabilă, sustenabilă. A veni cu aceste știri false despre dezastru în România, dumneavoastră, prin acest demers, faceți rău țării”, a spus Tudose în Parlament.

Preşedinţii Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au participat la o reuniune a organizaţiei de pensionari a PSD, alături de alți lideri ai social-democraților.

Reuniunea Consiliului Naţional al Organizaţiei de Pensionari a PSD a început în jurul orei 12.00, la puţin timp după debutul dezbaterii în camerele reunite ale Parlamentului a moţiunii de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Aleșii coaliției de guvernare au boicotat ședința, ieșind din sală. Cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au refuzat să conducă lucrările plenului reunit.