Connect with us
Prima etapa a admiterii la Institutul National al Magistraturii incepe duminica

Știri

Admitere Institutul National al Magistraturii: Duminica incepe prima etapa

Admitere Institutul National al Magistraturii. Duminica incepe prima etapa a admiterii la Institutul National al Magistraturii, de la ora 9:00, cu proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a cunostintelor juridice, anunta Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit News.ro.

Citeste si: Structura anului scolar 2016-2017. Ce modificari importante s-au facut

Citeste si: Cand incepe scoala? Anul scolar 2016-2017, precizari din partea Ministerului Educatiei

Potrivit calendarului de desfasurare a concursurilor de admitere la Institutul National al Magistraturii (INM) si de admitere in magistratura, duminica se va desfasura prima etapa a celor doua concursuri, constând in proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a cunostintelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

Concursul de admitere la INM se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie, din care 130 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 70 pentru ocuparea functiei de procuror.

La acest concurs s-au inscris 2.770 de candidati, dintre care 2.746 indeplinesc conditiile pentru a participa la prima proba, conform tabelului final privind rezultatul verificarii conditiilor de inscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM si INM. Proba eliminatorie se va desfasura la Universitatea „Nicolae Titulescu” si Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti.

Concursul de admitere in magistratura se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 85 de posturi de judecator in cadrul judecatoriilor si 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lânga judecatorii.

La concurs s-au inscris 985 de candidati, dintre care 941 de candidati indeplinesc conditiile pentru a participa la prima proba. Proba eliminatorie se va desfasura la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti.
Ambele concursuri vor incepe la ora 09.00, accesul candidatilor in sali fiind permis intre orele 07.30 – 08.30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau pasaport).

Listele cu repartizarea candidatilor pe sali sunt publicate pe paginile de internet ale CSM si INM si vor fi afisate pe usile salilor in care se desfasoara proba, precizeaza CSM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top