Connect with us
Deputatul Adrian Gurzău nu poate fi reținut, întrucât cererea formulată de procurorii anticorupție nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Știri

UPDATE: Adrian Gurzău poate fi arestat preventiv

Proiectul de hotărâre de încuviinţare a cererii DNA de reţinere a deputatului Adrian Gurzău nu a trecut la votul din Camera Deputaţilor, dintre cele 266 de voturi valabil exprimate, 136 fiind pentru încuviinţare, 130 contra. Pentru adoptarea hotărârii au mai lipsit trei voturi.

Update, ora 15.48: Camera Deputaţilor a aprobat cererea de arestare preventivă a lui Adrian Gurzău, făcută de către DNA, cu 124 de voturi pentru aprobarea cererii şi 114 împotrivă, în sală fiind prezenţi 238 de deputaţi.

Din cei 355 de deputaţi, au fost prezenţi 278. Dintre aceştia şi-au exercitat votul 267: 136 au votat pentru cererea de reţinere a lui Gurzău, 130 împotriva ei, iar un vot a fost anulat.

”Cu ruşine trebuie să anunţ că se constată că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea acestei hotărâri”, a spus, de la tribună, deputatul PNL Mircea Dolha, membru în comisia de numărare a voturilor.

Deputaţii urmează să voteze şi cererea de arestare preventivă a lui Adrian Gurzău.

Deputatul PMP, Adrian Gurzău, le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare, precizând că doar în libertate îşi poate pregăti apărarea şi că niciodată ”nu am votat pentru cererile de reţinere şi arestare”.

Am trei copii minori, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de  reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public. Doresc înfăptuirea justiţiei, vă solicit acest vot pentru că dosarul meu în momentul de faţă e în faza în care s-au audiat  martorii. Practic printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea”, a declarat Gurzău, în plenul Parlamentului.

El a mai spus că ceilalţi inculpaţi din dosar au fost eliberaţi de judecătorii curţii supreme. ”În momentul de faţă nu văd că un vot pentru arestarea mea să poată să înfăptuiască apărarea de care am nevoie ca orice alt om. Întodeauna în calitatea mea de parlamentar am fost pentru susţinerea justiţiei (…) Am votat întodeauna pentru ceea ce înseamnă urmărire penală, dar  niciodată n-am votat pentru reţinere şi arestare”, a spus Gurzău.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău.

Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top