Categorii Știri

Adrian Porumboiu, pus sub urmărire penală de DNA

Afaceristul Adrian Porumboiu este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Dosarul, instrumentat de procurorii de DNA, vizează retrocedări ilegale de terenuri. Sub urmărire penală au fost puse alte 61 de persoane, printre care Gheorghe Nețoiu, foști secretari din Prefectura Vaslui, dar și mai mulți primari.

Fostul arbitru internaţional este acuzat de procurorii anticorupţie de comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, în speţa privind retrocedarea ilegală a peste 750 de hectare de teren către foşti proprietari care, ulterior, ar fi fost constrânşi să vândă către Gheorghe Neţoiu la preţuri sub cele ale pieţii.

”Nu am niciun fel de problemă sau implicare în această speţă. Cum puteam să fiu instigator, să i se dea teren lui Neţoiu, când eu eram unul din cumpărătorii de teren din judeţ?! Este un nonsens. Dar, eram mort dacă nu exista nicio suspiciune faţă de mine. Dă bine să apară că Porumboiu este urmărit penal. Oricum, mi se pare de domeniul fantasticului să fiu argat şi instigator pentru Neţoiu”, a declarat, joi, pentru News.ro omul de afaceri Adrian Porumboiu.

Citește și: Audieri maraton la DNA Ploiești: Emil Boc, Adriean Videanu și Ion Ariton, martori în dosarul lui Vasile Blaga

Fostul lider al PNL Vaslui Dan Marian este cercetat de către DNA sub control judiciar, pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, într-un dosar în care este urmărit penal şi omul de afaceri Gigi Neţoiu.

În anul 2007, Neţoiu ar fi obţinut în mod fraudulos, la preţuri sub valoarea pieţei, ajutat de alţi şapte inculpaţi, între care şi Dan Marian, aproape 700 de hectare de viţă de vie în Huşi, aflate în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), prejudiciind statul cu peste 9,5 milioane de lei. Gigi Neţoiu este cercetat în acest dosar sub control judiciar, pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More