Connect with us
Adrian Sanda, fostul secretar de stat pentru revoluționari, a fost reținut

Știri

Adrian Sanda, fostul secretar de stat pentru revoluționari, a fost reținut

Adrian Sanda, fostul secretar de stat pentru problemele revoluționarilor, a fost reținut. În plus, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au mai reținut alte șase persoane. Este vorba de dosarul privind acordarea ilegală de certificate de revoluționar.

Miercuri au avut loc 21 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de mai multe fapte. Este vorba de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În plus, se adaugă: trafic de influență, cumpărare de influență și fals în înscrisuri cu semnătură privată.

Anchetatorii susţin că prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2014 a fost modificată şi completată Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Dar şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987. Însă a fost introdusă o nouă categorie de revoluţionari, respectiv cea de «Luptător cu Rol Determinant». Acest titlu era atribuit celor care în perioada 14 – 22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Citește și: Percheziții de amploare la asociațiile de revoluționari. Sunt vizate atât persoane cât și instituții publice

„Această modificare legislativă a favorizat apariţia, atât la nivelul asociaţiilor judeţene de revoluţionari cât şi la nivelul celor două instituţii publice cu atribuţii în acordarea acestor titluri (Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – CPRD şi Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 – SSPR) a unor persoane interesate să promoveze acţiunile revoluţionarilor din ţară, solicitându-le acestora în schimb diferite sume de bani pentru obţinerea în mod fraudulos a titlurilor de «Luptător cu rol determinant» în cadrul Revoluţiei şi, implicit, obţinerea ilegală a drepturilor băneşti aferente”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Dacian Cioloș a luat decizia, miercuri, de a-l demite din funcție pe Adrian Sanda, potrivit unor surse din Executiv.

2 Comments

2 Comments

  1. romica

    2016-11-24T03:53:53+02:00 at 3:53

    Seful facultatiilor de la Baile Herculane, unde venea in Bucuresti (cu sotia asistenta medicala, transformata in profesoara la facultate) ? La ce pitzerie din Dorabanti ? Locuia in str. Academiei cumva (iar sotia de pitzar si nu numai, studia fara sa ajunga la facultate) ? Acum vedeti cine si cum a transformat Baile Herculane in oras martir ! Sa vorbim si de „odoarele bisericesti” furate, inclusiv bratarile dacice ? Unde sunt, cine le-a „strans” ptr. a fi duse „afara” ? Cum unii le-au topit (ptr. aur) sa nu fie prinsi cu ele si-au ingropat aurul (?!) ? La ce e bun un pitzar !

  2. romica

    2016-11-20T09:41:00+02:00 at 9:41

    procurorii cer arestarea lui MIHAIL VALENTIN GADINA, nepotul marelui sef al revolutionarilor GADINA CONSTANTIN, pentru doua fapte de trafic de influenta, ANDREEA DRAGOMIR, pentru o fapta de trafic de influenta, GHEORGHE NEAGU, pentru cinci fapte de trafic de influenta si Ionel Iosef pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata (sub forma instigarii). Oare CATE CERTIFICATE A ARANJAT FAM. GADINA ? ( In ceea ce-l priveste pe Mihai Valentin Gadina, inspector de specialitate in cadrul Secretariatului de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor impotriva Regimului Comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989 – Departamentul pentru revolutionari, ce a facut parte din secretariatul tehnic al Comisiei, acesta si-a exercitat influenta asupra membrilor comisiei pentru punerea in aplicare in vederea avizarii si implicit a obtinerii de catre anumite persoane in mod fraudulos a titlului de „Luptator cu rol determinant in Revolutie”, desi nu indeplineau conditiile cerute de lege, spun anchetatorii ).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top