Știri

Adrian Sîrbu și Andrei Pleșu, audiați la Parchet în dosarul „Mineriada”

Adrian Sîrbu și Andrei Pleșu s-au prezentat la Parchet pentru a fi audiați în dosarul „Mineriada”. Andrei Pleșu a declarat că a fost chemat în calitate de martor.

„Eu nu pricep toata situatia de atunci. În orice caz, ne-a costat foarte mult cel episod”, a spus Andrei Pleşu.

Adrian Sârbu, fostul patron al Pro TV, a fost pus sub inculpare, în decembrie 2016, în dosarul Mineriadei. Alături de el și Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu au fost puși sub inculpare.

Adrian Sârbu a fost audiat de mai multe ori în cursul acestui an în calitate de martor în dosarul „Mineriada”. Însă în decembrie, anul trecut, i s-a schimbat încadrarea în aceea de inculpat.

„În aceeaşi cauză, s-a dispus punerea în mișcarea acțiunii penale sub aspectul săvârşirii de infracțiuni contra umanității în forma prev. de art. 439 alin. 1, lit. g și j din Codul penal” și în cazul lui Sârbu, potrivit Antena 3.

Adrian Sârbu a fost şeful de cabinet al lui Petre Român în anul 1990.

Citește și: Victor Ciorbea, audiat în dosarul Mineriadei: Au fost discuții despre ce funcții am avut

Potrivit detaliilor din Dosarul Mineriadei din 1990, Adrian Sârbu, pe atunci şeful de cabinet al primului-ministru Petre Roman, a pus minerilor la dispoziţie 20 de garnituri de tren şi 11 autocare pentru a veni în Capitală.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-12T10:20:21+02:00 10:20

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More