Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă cu privire la masca de protecție

11.06.2020
Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă cu privire la masca de protecție

Medicul Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă în contextul creșterii bruște a numprului de cazuri noi înregistrate astăzi. El a ținut să precizeze că purtarea măștii va face diferența în perioada care urmează, iar populația trebuie să respecte cu strictețe măsurile de protecție. Totodată, doctorul este vădit lezat de cei care critică sistmeul medical și a ținut să sublinieze asta în ultimele sale declarații.

Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă cu privire la masca de protecție

„Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa”, a declarat Streinu Cercel joi, potrivit Agerpres.

Adrian Streinu Cercel insistă ca românii să poarte în continuare masca de protecție, deoarece aceasta va fi singura care va face diferența în perioada următoare. Totodată el îi îndeamnă pe români să respecte și măsurile elementare de igienă. Spălatul riguros pe mâini  și pe față este foarte important și este singurul obicei care ne poate proteja.

Medicul este de părere că invențiile de ultimă oră cum ar fi tunelurile care stropesc cu dezinfectant nu sunt eficiente, ba mai mult sunt complet inutile. Această declarație vine după ce pe timpul stării  de urgență, medicul Adrian Streinu Cercel susținea că este foarte important ca autoritățile lcoale să ia măsuri și să dezinfecteze cu clor străzile, gardurile, scările de bloc.

„Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun. (…) O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul. Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie. (…) Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca (…), pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur”, a mai spus managerul Institutului „Matei Balş”.