Știri

Aeroportul din Dubai a fost INCHIS. 22 de zboruri sunt redirectionate

Aeroportul din Dubai a fost inchis in urma cu cateva minute din cauza unei drone neautorizate, iar 22 de zboruri sunt redirectionate. Activitatea din spatiul aerian al aeroportul din Dubai a fost suspendata pentru 69 de minute, scrie presa araba.

Activitatea a fost intrerupta in intervalul orar local 11:36 – 12:45. Potrivit directorului executiv al aeroportului, Paul Griffiths, mii de pasageri sunt afectati de aceasta problema aparuta in spatiul aerian. Traficul aerian a fost paralizat din cauza aparitiei unei drone neautorizate, scriu ziarele din Europa.

16 din cele 22 de zboruri redirectionate au fost atribuite aeroportului Dubai World Central, cel de-al doilea aeroport ca marime din Dubai. „Este un incident foarte grav si bineinteles ca noi punem foarte mare pret pe siguranta clientilor si personalului nostru”, a declarat Griffiths pentru un post de radio arab.

Alerta! Aeroportul din Touluse a fost evacuat!

ATENTATE BRUXELLES: Confesiunile unui roman care se afla in aeroport

„Asa cum va puteti imagina, este cel mai aglomerat aeroport international din lume si au fost afectati mii de pasageri… Exista restrictii foarte clare si zone in care zborul este interzis in jurul aeroporturilor in Emiratele Arabe Unite, in care se specifica exact ca o astfel de activitate este, de fapt, ilegala”, a mai spus directorul Dubai Airports.

Conform legii, dronele care nu sunt autorizate nu au voie sa zboare deasupra aeroportului si la o raza mai mica de 5 kilometri de aeroporturi si zonele de aterizare in Emirate. Autoritatile au adoptat aceasta lege pentru a preveni atacurile teroriste, mai ales ca in ultima vreme, mai multe organizatii extremiste au amenintat ca arunca in aer Dubaiul.

Si in Varsovia a aparut azi o problema tot din cauza unei drone care zbura deasupra unui aeroport international. Timp de 30 de minute, avioanele au stat la sol, scriu ziarele poloneze.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More