Connect with us
Aeroportul Internațional Maramureș a fost redeschis traficului aerian intern

Știri

Aeroportul Internațional Maramureș a fost redeschis traficului aerian intern

Aeroportul Internaţional Maramureş va fi redeschis traficului pe rute interne din 21 iunie. Totul după publicarea informaţiilor despre noile caracteristici de infrastructură aeroportuară în AIP (Aeronautical Information Publication), destinată acestor date tehnice, a precizat vineri directorul aeroportului, Dorin Buda.

„În mod cert, după 21 iunie, când intră în vigoare informaţiile aeronautice publicate în AIP (Aeronautical Information Publication) cu toate datele de referinţă, inclusiv pentru zbor instrumental, procedură aprobată de Autoritatea Aeronautică din România, zborurile din şi spre Baia Mare pot fi reluate de orice operator care asigură rutele interne”, a spus Dorin Buda.

Deocamdată singurul operator aerian care va reveni pe aeroportul din Maramureş, după aproape trei ani de la închiderea acestuia pentru lucrări, va fi compania naţională Tarom.

Aeroportul Internațional Maramureș a fost redeschis

„Aeroportul a înştiinţat Tarom că din 21 iunie devine operabil pe rutele interne şi aşteptăm revenirea companiei pe una dintre cele mai lungi rute naţionale, Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti. Din acest moment, decizia rămâne în ograda colegilor de la Tarom.

Ştiu din experienţa anilor trecuţi că zborurile pe această rută sunt profitabile, compania operând două zboruri pe zi, într-un orar avantajos atât pentru operator, cât şi pentru pasageri, oameni de afaceri sau alte categorii.

Probabil că în următoarele zile Tarom va anunţa public reluarea curselor şi scoaterea biletelor la vânzare”, a afirmat Dorin Buda.

Aeroportul Internaţional Baia Mare a fost închis aproape trei ani pentru extinderea pistei, care va putea permite aterizarea şi decolarea aeronavelor mediu curier destinate zborurilor pentru pasageri şi cargo.

De-a lungul anilor, alături de Tarom, aeroportul a fost conectat pe rute interne şi externe de companiile Austrian Airlines, Carpatair şi Blue Air.

Citește și TAROM își întărește flota cu două avioane Boeing 737-800 NG

Compania TAROM le mulțumește tuturor invitaților care au participat astăzi, 08 iunie, la evenimentul de primire a aeronavelor Boeing 737-800 NG la Aeroportul Otopeni.

Mulțumim pentru tot sprijinul reprezentanților Companiei Naționale Aeroporturi București și reprezentanților presei pentru mediatizarea evenimentului, potrivit air24.ro.

Cele două aeronave vor fi utilizate începând de luni, 11 iunie și vor zbura inițial cu destinația Barcelona și Frankfurt.

Mai jos vă rugăm să primiți mai jos un tabel cu informațiile tehnice ale celor două avioane “gemene” Boeing 737-800 NG, cu o configurație unică pe piața de profil din România.

Cu ocazia evenimentului ministrul Transporturilor, Lucian Șova a declarat că ministerul pe care îl conduce are așteptări ridicate de la Compania Națională TAROM și în același timp sprijină dezvoltarea și revitalizarea TAROM.

Directorul General al TAROM, Werner-Wilhelm Wolff a susținut o scurtă declarație de presă în cadrul căreia a subliniat că aeronavele nou intrate în flota TAROM ar trebui să reprezinte un standard pentru Companie, atât în ceea ce privește tehnologia utilizată cât și configurația și confortul asigurat pasagerilor, mai precizează air24.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top