Connect with us
Aeroportul Otopeni marchează numărul de 10 milioane de pasageri în acest an. Mâine, vineri 9 decembrie, va avea loc un eveniment în cinstea...

Știri

Aeroportul Otopeni marchează atingerea numărului de 10 milioane de pasageri în acest an

Aeroportul Otopeni marchează numărul de 10 milioane de pasageri în acest an. Astfel, Aeroportul Otopeni intră într-o nouă categorie de aeroporturi.

Evenimentul va fi marcat de o manifestație, vineri, 9 decembrie, potrivit unui comunicat CNAB. Compania Națională Aeroporturi București administrează atât aeroportul Henri Coandă, din Otopeni, cât şi aeroportul Băneasa. Ultimul având, însă, un trafic extrem de redus.

Aeroportul Otopeni marchează 10 milioane de pasageri în acest an

Aeroportul Henri Conadă a depășit 10 milioane de pasageri în acest an. În 2015, Aeroportul Otopeni a înregistrat un trafic de 9,3 milioane de pasageri.

De la mijlocul luni noiembrie Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a deschis pentru pasageri, patru noi porţi de îmbarcare. Din 9 septembrie, compania a inaugurat încă două ghişee pentru poliţiştii de frontieră. În plus, au fost inaugurate patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă au operat 37 de companii aeriene în prima jumătate a acestui an, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

Anul trecut, pe aeroportul din Otopeni s-au operat în jur de 100.000 de aterizări şi decolări. Acest lucru însemnând mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din ţară luate la un loc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top