Știri

Afacerile din industrie în creștere continuă în 2016

Afacerile din industrie au cunoscut un trend ascendent important în ultimele luni ale acestui an. Cifrele emise de INS confirmă faptul că industria românească este într-un oarecare progres. Totuși, ritmul inconstant al acestuia este în continuare problematic.

Afacerile din industrie cresc față de anii trecuți, dar au direcție descrescătore în acest an

În august 2016, cifra de afaceri a firmelor ce activează în industrie a bifat vârful cel mai înalt din ultimii doi ani. În lunile imediat următoare, trend-ul pozitiv față de anii trecuți s-a păstrat însă ritmul a fost în continuă scădere prin comparație cu lunile precedente. Astfel, în octombrie 2016, cifra de afaceri a acestui sector a fost cu 2,5% mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut.

„Cifra de afaceri din industrie, în luna octombrie 2016, faţă de luna octombrie 2015, a crescut pe ansamblu cu 2,5%, ca urmare a creşterilor din industria prelucrătoare (+3,3%). Industria extractivă a scăzut cu 26%”, punctează INS.

Citește și: Control la trei firme de prelucrare a lemnului. Există suspiciuni de practici anticoncurențiale

Același institut a realizat un clasament al segementelor de industrie cu cel mai constant ritm de creștere. Lider în acest top este industria fabricării produselor de cocserie (+20,6%). Pe poziția secundă se situează producția de hârtie (+17,9%). Podiumul este completat de industria produselor chimice (+12,9%).

Prognozele pe anul viitor sunt greu de întocmit în condițiile în care nu se cunoaște componența noului guvern. Odată ce la Palatul Victoria se va instala noua echipa de miniștri, se vor cunoaște prioritățile pentru anii următori, precum și modalitatea de împărțire a bugetului.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More