Știri

Ai probleme cu somnu? Iată 7 trucuri care te vor ajuta să scapi de problemă

Natura somnului este o zonă de cercetare foarte vastă și cercetătorii descoperă lucruri din ce în ce mai interesante în fiecare an. De exemplu, o nouă tehnică de decodare a creierului a fost dezvoltată, ea oferindu-le cercetătorilor posibilitatea de a ne prezice visele cu o precizie de 60%.

Un alt experiment care a implicat 60 de cupluri căsătorite a arătat că certurile și intoleranța față de partener sunt direct conectate cu calitatea somnului. Este posibil ca și tu să te trezești obosit deoarece te-ai gândit înainte să dormi la tot ceea ce s-a întâmplat în ziua precedentă.

Dacă îți dorești să afli ce trebuie să faci pentru a beneficia de o noapte odihnitoare în care să nu fii deranjat de nimic, atunci ar trebui să citești mai jos sfaturile noastre. Pune-le în aplicare și vei vedea că te vei odihni mult mai bine.

1. Menține-ți picioarele calde și gândurile la rece

Cercetările au demonstrat că dacă îți menții extremitățile calde, vei putea să adormi mai repede. Tot ceea ce trebuie să faci este să porți o pereche de șosete și vei vedea că nu vei mai avea nevoie de o pătură în plus deoarece corpul tău nu va mai simți nicio schimbare de temperatură.

Citeşte şi Veşti triste pentru șoferi: Când apare NOUA TAXĂ auto

2. Pregătește-te pentru somn

Antrenorul de fitness Craig Ballantyne a creat un sistem unic care te pregătește pentru somn și care te ajută să îți augmentezi nivelurile de energie pe parcursul nopții.

  • – 10 ore înainte de somn: fără cafeină;
  • – 3 ore înainte de somn: fără mâncare sau alcool;
  • – 2 ore înainte de somn: nicio activitate legată de muncă;
  • – o oră înainte de somn: fără electronice, doar o carte;
  • – 0 amânări ale alarmei.

3. Găsește-ți poziția de somn

Doctorii consideră că atunci când dormi pe partea ta stângă îți ajuți corpul foarte mult. Astfel, îți îmbunătățești circulația sângelui, fluxul limfei și procesele sistemului digestiv. Dacă poți dormi în această poziție, atunci îți vei ajuta și sistemul imunitar.

4. Consumă melatonină

După cu știi, melatonina este hormonul somnului care ne reglează bioritmul. Pentru a preveni deficiența de melatonină, consumă alimente bogate în triptofan: banane, curcan, brânză, nuc și semințe.

5. Dormi și trezește-te alături de partenerul tău

Îmbrățișările, săruturile și alinturile îți trezesc doar emoții pozitive care reușesc să îți influențeze somnul foarte mult. Cercetătorii spun că dacă dormi cu partenerul tău, nivelul de cortizol este diminuat, lucru care este benefic pentru corpul tău.

6. Calculează-ți stagiile de somn superficial

O persoană normală trece prin 5 stagii ale somnului: introducerea somnului, somnul superficial, somnul adânc, somnul lent și somnul REM. În timpul ultimului stagiu, creierul procesează cea mai multă informație, așa că dacă te trezești brusc atunci, starea ta psihică poate fi afectată.

De aceea, după ce ciclul tău de somn se încheie, o trezire confortabilă va fi între stagiul REM și cel de moțăire. Primele 4 stagii durează 1-2 ore, iar stagiul REM 5-15 minute, așa că o trezire confortabilă trebuie realizată o dată la 2,5 ore.

7. Creează-ți un ritual zilnic care te face să îți dorești să te trezești mai devreme

Poți să îți pregătești niște stickere cu fraze și cuvinte ce te vor încuraja pe care să le pui peste tot în locuința ta. Doar tu ești cel acre știe ce trebuie să scrie pentru a te încuraja singur.

Citeşte şi Cine sunt cei implicaţi în rezolvarea crimei de la metrou. Decizia Ministerului de Interne

Acest articol a fost actualizat la: 13 decembrie 2017 14:38

Share
Scris de
Ais Cristian